Andrea Brodin listar 8 badrumstrender 2024

Färgstark inredning, ännu mer förvaring och lyxiga detaljer. Inredningsstylisten listar 8 stora badrumstrender 2024.

Andrea Brodin listar 8 badrumstrender 2024:


LÄS ÄVEN: Skapa lyxkänsla i badrummet – med prisvärda Ikea-hacket


TREND 1: Färg i badrummet!

Foto Geberit 

En av årets stora trender är det färgglada badrummet med starka primärfärger. En klarröd vägg matchat mot exempelvis en blå kommod eller en kleinblå blandare. De starka färgerna har börjat smyga sig in i alla hemmets vrår och nu även till badrummet! Även den klassiska fondväggen gör comeback som exempelvis en knallgul duschhörna. Om man inte vågar sig på en hel vägg av färg kan man istället använda sig av en färgglad fog mot vitt kakel eller enbart en färg på kommod eller spolknapp. Vill man vara ännu mer försiktig men ändå få in färg i badrummet kan man satsa på poppiga färger till badrumsfrottén, inspirerade av 80-talets glada toner såsom chockrosa, neongult och giftgrönt.

TREND 2: Jordnära och naturinspirerat

Foto Geberit 

Det miljömedvetna badrummet i jordiga toner är en stor trend för 2024. Färgskalan går i naturens toner där beige och grönt är tongivande. I badrummet gäller materialval i olika typer av marmor eller sten samt badrumsinredning i naturmaterial som trä eller bambu. Medvetenheten när det kommer till miljöval är stor. Man satsar på kvalitet, certifierade träslag, snålspolande toaletter och kranar samt kvalitetssäkrade processer. Till detta används organiska och veganska badrumsprodukter vad gäller tandborstar, frotté och hudvårdsartiklar.

TREND 3: Monokrom färgskala

Foto Geberit 

En trend vi ser under året är det monokroma färgvalet eller colour showering. Det vill säga ett genomgående materialval på allt i en och samma färgskala, oftast i en väldigt neutral färg. Tanken är att allting i badrummet hänger ihop i samma nyans för att skapa en oas av lugn och ro. Man ser även varma metaller som nickel eller brons på spolknappar och handtag för att möta dessa mjuka toner på vägg, golv och kommod. Här är allt harmoniskt för ögat, ingenting sticker ut.


LÄS ÄVEN: 10 personliga badrum med fina inredningslösningar


TREND 4: Lyxiga detaljer

Foto Geberit 

Lyxiga detaljer som känns oväntade och gör att man vill spendera mer tid i sitt badrum är en trend för 2024. Exempelvis en uppvärmd toalettsits med automatisk öppning eller en spegel med värme som förhindrar imma. För att ytterligare förstärka känslan av badrummet som ett rum för avkoppling och egentid är regnduschen alltmer populärt.

TREND 5: Runda former

Foto Geberit 

2024 ser vi runda former som bidrar till en mjuk känsla i badrummet som exempelvis stora runda speglar och rundade hörn på kommoder. Runda former ger en harmonisk känsla som skapar lugn och ro i badrummet.

TREND 6: Praktisk förvaring

Foto Geberit 

Kommoder med genomtänkt förvaring kommer vi att se mer av under året. Gärna kommoder med optimerad funktion i kombination med så få skarpa kanter som möjligt för att underlätta rengöring och förhindra smuts. Hygien kommer vara en prioriteringsfråga men inte ge avkall på design och utseende. Därför blir det viktigt med produkter som tillgodoser båda behoven.

TREND 7: Uppdaterad toalett

Foto Geberit 

Att uppdatera sin golvstående toalett till en vägghängd toalett är en fortsatt trend och spås vara framtida standard i alla badrum. Duschtoaletten blir mer populär då hygienfaktorn är allt viktigare.


LÄS ÄVEN: Familjen renoverade badrummet med enkla medel – kika in!


TREND 8: Taktil känsla

Foto Geberit 

Utöver önskan om att badrummet ska vara ett rum för både hygien och avslappning vill man också skapa en känsla av förnimmelse när man vistas i badrummet efter att ha tagit på materialvalen. Det taktila får ett större utrymme på exempelvis golv och väggar. Det får gärna vara struktur i materialet för en mer ojämn look. Även robust material i badrumsinredningen som går att känna på ingår här.

Andrea Brodins trendspaning är gjord i samarbete med badrumsföretaget Geberit.

Rulla till toppen