Familjen renoverade badrummet med enkla medel – kika in!

Genom att behålla det som fortfarande var fräscht och byta ut det nödvändigaste fick detta badrum ett lyft och ett helt nytt uttryck.

När det här badrummet skulle renoveras bestämde man sig för att försöka behålla så mycket som möjligt av det som fanns. Golvet var tidigare klätt med svart mosaik som hade börjat spricka, så det behövde bytas ut, och det fanns en dusch med en glasbetongvägg.

Badrummet används av hela familjen och det behövs plats för handdukar och annat. Handdukstorken är placerad bakom dörren.
Den vita vasen och det bruna marmorfatet är från Bolina. Parfym och bodylotion, Frama.
Det gamla badkaret fick stå kvar och kläddes in med samma slags plattor som golvet. Plattorna är ”Gris du Gent” från Marazzi. Handdukar från Bolina. På snurrpallen från Ikea står en 35 år gammal monsteraplanta.

Familjen bestämde sig för att behålla den fina vita mosaiken på väggarna, skåpen och badrumsporslinet och behöll planlösningen för att hålla nere budgeten. Badrummet är ganska stort, cirka 12 kvadratmeter.

För att få en varmare känsla valdes golvplattorna ”Gris du Gent”, som är inspirerade av klassiska stenplattor. Rummet knyts samman genom att väggen ovanför den vita mosaiken och taket har målats i samma nyans som golvplattorna.

Duschkabinen är platsbyggd och kostade lika mycket som resten av badrummet totalt. Armatur ”Essence” från Grohe.
Bänkskivan är av valnötsträ, som ger ett mjukt uttryck. Väggfärgen är blandad för att matcha golvplattorna.
Handfaten fick vara kvar under renoveringen eftersom de fortfarande var så fina.

Tips vid badrums­renoveringen

  1. Ta hjälp med planeringen! För att renovera ett badrum behövs en snickare, en plattläggare, en målare, en rörmokare och en elektriker. Det gör att det är bra att ta hjälp av en erfaren ­projektledare.
  2. Räkna med 10–20 procent extra budget. Det dyker nästan alltid upp något oväntat när man river ner det gamla badrummet.
  3. Beställ varorna i tid! Allt bör vara på plats när hantverkarna kommer.
  4. Kompromissa inte med funktion och design. Det är dumt att behöva ångra sig i efterhand när allt är på plats.
Scroll to Top