Begåvade Estrid! Begåvade Estrid!  Redaktionen stack iväg på en efterlängtad lunch p Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
14-10-23 13:30 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Att ha både dusch och badkar i ett och samma badrum kan lätt bli kaka på tårta. Eller det finns inte plats. Jag brukar föredra för ett normalstort badrum att välja antingen eller. Har du lust till ett badkar, ja då kanske duschytan helt enkelt får vara att man duschar i badkaret för det normalstora badrummet. (Ett mycket stort badrum har naturligtvis plats med båda.) Men om man nu skulle vilja ha både och i ett normalstort badrum, utan att det skall se för trång ut, då kan man göra så här. Man "döljer" funktionen duschyta som om det vore enhelt vanlig golvyta framför badkaret. Naturligtvis med duschvägg så att man kan stänka som man vill. I enxemplet ovan upplever man golvet framför badkaret som just "golvet framför badkaret", men det är också finurligt nog själva duschen. Direkt utanför glaset hade man kunnat ha wc stolen eller tvättstället. Hade man riktigt trång i badrummet skulle naturligtvis glasväggen kunna ställas in platt mot väggen, så var golvet helt fritt att använda när man inte duschar.

 

 

 

Här har man gjort på ett liknande sätt, men dolt duschytan som golvet bredvid badkaret på ett annat sätt. Att man stänker in i badkaret är ju inget problem, och sen har man en glasvägg utåt rummet. Det ser inte ut som den klassiska duschkuben, bara som om det vore fritt golv runt om badkaret. Väldigt snyggt.

 

 

 

Här har man helt enkelt placerat ett fristående badkar - istället för ett mer inbyggt sådant - på en yta som upplevs som en dusch och badyta gemensamt. Inte lika stilrent som de två övre förslagen, men platssparande och effektivt. Samma sak här, är det riktigt trångt, skulle man kunna vika undan glaset, och ha själva duschytan som golv när man inte duschade.

 

 

 

Bilder pinterest

 

 

 

 

 

14-10-22 13:28 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Snart är våren här! Eller, not. Nu ska vi in i mörkret, men det är nu det dimper in vårbilder i karamelliga färger som lovar en ljusare framtid. Igen. På nåt sätt är något aldrig riktigt nytt under solen; på hösten blir det murrimurr och mys och på våren pånyttföds de klara eller pastelliga färgerna. Färgkonsulten och trendspanaren Leatrice Eiseman från Pantone Color Institute är ytterligare en trendspanare som delar med sig av sin vision för våren 2015 - men då för vårmodet. Men det vet man ju att fashiontrenderna och inredningstrenderna går hand i hand. Våren 2015 har - enligt Pantone Color Institute - en sval och mjuk färgskala som de kallar "En Plein Air". Och detta anammar inredarbolagen så klart. Bemz visar upp hur man lätt som en plätt får med trendvibbar i ett hem, utan att byta bohag (plus i kanten för att inte göra det): basic färgbas, i soffa golv och matta. För den som vill addera trend och säsongskänsla så: addera kuddar, tavlor och accessoarer i den säsongskänsla/trendfärg du vill ha. Jag säger små enkla justeringar och håll din egen stil personlig, med en lätt touch av säsongsförändring. Kuddar och allt i bilden här tolkat i just Pantone Institutes "En Plein Air", av Bemz. Dvs våren 2015's svala färger, och allt på bilden kommer från Bemz.Bild Bemz

 

14-10-22 13:24 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Snart är våren här! Eller, not. Nu ska vi in i mörkret men det är då det dimper in vårbilder i karamelliga färger som lovar en ljusare framtid. Igen. På nåt sätt är något aldrig riktigt nytt under solen, på hösten blir det murrimurr och mys och på våren pånyttföds de klara eller pastelliga färgerna. Färgkonsulten och  trendspanaren Leatrice Eiseman från Pantone Color Institute, är ytterligare en trendspanare som delar med sig av sin vision för våren 2015 (men då för vårmodet). Och det ver ju alla att fashiontrenderna och inredningstrenderna går hand i hand. Våren var enligt Pantone Color Institute en sval och mjuk färgskala som de kallar En Plein Air. Och detta anammar inredarbolagen. Bemz visar upp hur man lätt som en plätt får med trendvibbar i ett hem, utan att byta bohag (plus i kanten för att inte göra det): basic färgbas, i soffa golv och matta, och addera kuddar, tavlor och accessoarer i den säsongskänsla/trendfärg du vill ha. Små enkla justeringar och håll din egen stil personlig med en lätt touch av säsongsförändring är min melodi. Kuddar och allt i bilden här tolkat i just En Plein Air, dvs våren 2015's svala färger, och kommer från Bemz.

 

 

 

Bild Bemz

 

 

14-10-16 17:41 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Hej! Jag söker med ljus och lykta en bäddsoffa i Howardstil. Det verkar vara väldigt svårt att hitta. Jag vill gärna ha en snyggare bäddsoffa, då soffan faktiskt står i vardagsrummet och vi behöver gästbäddar, och den skall gå att bädda för två vuxna då vi har besök, exempelvis vid jul. De jag har hittat har bara bäddmått 140 cm. Vet du var jag kan finna en större?
Elin, Malmö

 

Denna bäddsoffa i Howardmodell heter Milton och kommer från EM. Den har klassiskt Howardsnitt och kan bäddas ut för två vuxna. Bäddmåttet är nästan 160 cm bred och 197 cm lång vilket är ok för övernattning av två vuxna. Rek pris från 9 995 kr.
 

 

14-10-16 17:37 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

 

Hej Karin. Vi har en groventré där vi går dagligen, så i hallen i husets entré har vi egentligen inga klädförvaringar alls. Och inga garderober. Men när vi har gäster så vill man gärna hänga upp kläder. Har du något tips på hur vi kan ha plats att hänga gästers kläder, utan att för den skull sätta upp hatthylla eller ha hel kappmajor. Vi använder ju bara denna hall när det kommer folk som sagt.
Sofia

 

 

Om ni har det så finurligt ordnat att ni slipper ha familjens klädstök i finhallen och istället har en groventré, så kan ni kanske bara ha dekorativa knoppar som inslag på väggen i den ”riktiga” entrén som inte används dagligen av familjen. När det kommer gäster så används dekorknopparna under den korta tid gästerna är där, och när de inte används är de ett dekorativt inslag som en fondvägg. Dessa fina smycken till knoppar kommer från B&B Sweden och finns i tre metallfärger. Jag skulle välja en favoritfärg eller blanda alla tre.
 

 

14-10-16 17:36 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Jag har en väl fungerande hall, men jag tycker att den är lite för modern, tom och naken. Skulle vilja ha in mer mysfaktor. Jag skickar en bild på hur den ser ut, hur tillför jag mer mys så att hallen stämmer mer överrens med inredningen i övrigt i mitt hem?
Johanna

 

Det allra enklaste sättet att tillföra både mys och ombonadskänsla i hallen är med textiler. Du har redan en matta, så ett draperi är mitt tips till dig. Sätt en draperistång framför hatthyllan så har du bums lite mysigare och mer ombonad hall. Välj stång och knoppar efter din stil i övrigt, det gör jättemycket de små detaljerna! På bilden visar jag en knopp och profilerad stång i mässing från Kirsch, och till detta kan du välja ett sammetstyg för tyngd och atmosfär. Bonus på tunga tyger är också att de dämpar ljud och ger bra akustik i ett rum. Och draperiet döljer stök, så det är ett mycket praktiskt och enkelt tips att både skapa ombonat och mysigt, samt ger ett städat intryck.
 

 

14-10-16 17:34 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Hej Karin. Vi har alltid skolväskorna på golvet, för barnen når ju inte upp till hatthyllan där de skulle kunna läggas. Krokarna är alltid fulla med jackor. Har du något tips på barnvänlig hallinredning? Vi har inte plats för fler möbler, vi har ett trådskoställ, ett svart hallbord på ben för post och spegel ovanför, lite garderober men sen är det fullt. Tacksam för tips.
Alexandra

 

Barn behöver lättillgängliga höjder och lätt att använda, annars blir det helt enkelt inte gjort. Får barnens väskor inte plats i garderoben så kanske ni kan tillföra en snygg låda? En lagom stor låda kan nog hjälpa er att få det att se städat ut på golvet. Lådan kan placeras antingen på skohyllan, på en hylla i garderoben, och om dessa båda redan är fulla så kan den placeras synligt under ert hallbord. En låda i svart matchar hallbordet på ben. Lådan som samlar ett gäng små ryggsäckar är bättre än att de ligger omkring på golvet, och trots att ni tillför något så ser det mer städat ut än att ryggsäckarna ligger löst på golvet. Lådan på bilden kommer från Granit och kostar 229 kr.
 

 

14-10-16 17:33 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Vi har en väldigt smal hall, och i denna smala hall har vi dåligt med klädförvaring. Hallen är 1,8 meter bred och 2,5 m lång. Hur möblerar vi för att få till maximalt med klädförvaring men ändå inte ta något av rymligheten?
Maria

 

I mitt förra hem hade jag en hall med liknande mått. Jag gick på det klassiska greppet att luras optiskt med spegeldörrar för att bredda hallens intryck fast vi hade fullhöga och djupa garderober utmed hela långväggen. Jag lät sätta in 60 cm djupa garderober, 4 st i 2 meters bredd. Och fast det bara blev ca 1,2 meter kvar att gå på så upplevdes hallen rymligare än innan då vi hade klädstång och stök innanför dörren. Så med garderobsluckor utan lister och helt i spegelglas upplevs hallen bredare än vad den var innan då klädstångsstöket hoppade på den som gjorde entré. Spegelglaset reflekterade dessutom dagsljuset så hallen upplevdes också mycket ljusare än innan. Jag hade köpt spegelgarderoberna på Ikea.
 

 

14-10-16 17:31 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Hej Karin! Vi har svårt att få till vår hall, den är långsmal med fönster på ena sidan. Hallen har skoställ och en sittmöbel, och snygga knoppar att hänga på, samt en klädstång mitt på väggen. Jag gillar ju klädstången med hatthylla, det är så enkelt för gäster och oss i familjen att hänga upp på – men det ser alltid stökigt ut! Väskor och skor ligger alltid omkring. Jag tror inte vi får plats med garderober. Har du något tips hur vi får ordning på vår hall?
Mvh Ebba

 

Hej Ebba. Positivt med klädstänger är att de är enkla att använda men det negativa med dem är att när de är fulla har de väldigt mycket närvaro i rummet, massa jackor som hänger och tar upp synintryck, det känns fullt och stökigt. Detsamma gäller skoställ, framförallt om man är barnfamilj. Jag skulle föreslå att ni i alla fall försöker er på att använda grunda garderober, 40 cm djupa, då garderobsdörrar alltid ser mycket mer städat ut än klädstången. Dra in klädstången hela vägen in i hörnet i hörnan innanför dörren, ca 120 cm lång. Ni kan ha hatthylla/hyllplan över den. Efter stången in i rummet kan ni våga er på att ha 3 st 40 cm och 40 cm djupa garderober. De ger mycket mer mindre närvaro i rummet än klädstången som är där idag, och ni kommer inte att uppleva att hallen krympte – tvärtom gör ordning och reda att det känns som att rummet blev större. I dessa garderober kan ni ha hyllplan avsedda för skor i nedre halvan av två garderober, och upptill i dessa garderober korgar med vantar, mössor, väskor etc. Tredje garderoben får bli barngarderob, man öppnar och så är det knoppar i undre halvan och skolväskor på hyllorna över. Till höger om dörren byter ni ut den lilla sittmöbeln mot ett platsbyggt bänkskåp med likadana luckor som garderoberna. 40 cm breda, 40 cm djupa skåp, och 4 st sådana lådskåp intill varann så får ni en totallängd på 2,4 m fram till fönster. I dessa lådor kan ni ha vintermössor, vantar, eller väskor eller vad ni vill. Antingen löser ni detta med skåpstommar och luckor från stora varuhuset, eller så låter ni snickare (eller ni om ni är händiga) bygga allt med mdf och använda egna eller köpta luckor. Er hall kommer att upplevas mycket rymligare då allt stök försvinner från öppna knoppar och korgar och in bakom dörrar och luckor!
 

 

14-10-16 17:28 | karinespinosa | Kommentera |

 

 

Hej Karin, vi skall renovera ett badrum i minimal storlek. Vi har en duschhörna där idag, men skulle vilja få in ett badkar i detta badrum för barnen vill gärna bada. Badrummet är bara 140 cm brett, och 2 m djupt. Vi har wc och handfat i början av badrummet vid ingången. Längst in var duschen, och nu undrar vi om det finns ett snyggt badkar du kan tipsa oss om som är mini?

Mvh Isabell

 

Detta lilla fina ovala badkar skulle passa finfint! Det är 130 cm på längden, och trots att det är så minimalt så är det inte smalt. Det är hela 75 cm brett, precis som ett vanligt badkar, och nästan bredare då standard ofta är 70 cm. Man kan alltså sitta och bada och plaska ganska rejält, framförallt om man är ett barn. Badkaret är fint att titta på också, det skall stå fritt placerat på kortväggen med lika mycket "släpp" åt båda hållen. Detta badkar heter Linus 130 och det fann jag här.

 

 

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 |
Inredningsarkitekt Karin

EN BLOGG OM

Välkommen! Jag är en inredningsarkitekt I/MSA som älskar inredning och hoppas kunna förmedla det här. Denna blogg är till för dig som söker inspiration, vill ha tips på hur du inreder ditt hem, renoverar, bygger om eller till. I min yrkesroll driver jag egna företaget Studio Karin Inredningsarkitekt och jag jobbar även på arkitektbyrå. På bloggen visas både egna uppdrag och andras lösningar. Jag hoppas du hittar ide'erna här!


STUDIO KARIN
Du kan nå mig med dina inredningsfrågor på min hemsida och blogg http://studiokarin.blogspot.com

Kategorier
 
Moodboards
 
Vardagsrum
 
Badrum