Så lyckas du med en lantlig inredning – 5 fina knep

Naturmaterial, ombonade textilier, ljusa färger och blommor. Så här enkelt lyckas du med den lantliga inredningsstilen hemma.

Vill du lyckas med en ombonad och lantlig inredningsstil? Här ger vi 5 viktiga knep som hjälper dig att skapa stilen.


LÄS ÄVEN: Lantligt och modernt i vardagsrummet – så inreder du!


Så lyckas du med en lantlig inredning – 5 knep:

1. Ljusa kulörer och blommig tapet

En enhetlig färgskala i vitt, grått, beige eller greige syns ofta som bas i den lantliga inredningsstilen. Gillar du inte den avskalade känslan kan du istället satsa på blommiga tapeter.

Foto Beckers

2. Inred med blommor

Färska eller torkade blommor spelar ingen roll – båda bidrar till en lantlig och ombonad känsla. Även kvistar och grenar passar perfekt in i det lantliga hemmet.

Foto Broste Copenhagen

3. Välj naturmaterial

Träskåp, hyllor, och gedigna trädbord har en självklar plats i ett lantligt hem. Men även textilier, mattor och andra detaljer får också gärna vara i naturmaterial.

Foto Classic Collection

LÄS ÄVEN: Modernt och lantligt hemma hos Himla-ägaren


4. Förvara i öppna hyllor

Öppen förvaring där man kan se porslinet stå staplat ovanpå varandra tillsammans med fina skåla, ljuslyktor eller vaser har en given plats om du vill skapa en lantlig känsla hemma.

5. Fynda inredningsdetaljerna på loppis och auktion

Sist men inte minst så gäller det att inreda med detaljer – och att inreda med gammalt och nytt. En genuin, lantlig inredningsstil går inte köpa nyproducerad utan det gäller i stället att fynda detaljerna på loppis och auktion. Leta efter gamla vaser, stora snäckor, snirkliga ljusstakar och lantliga målningar.

Foto Marbodal
Rulla till toppen