Smart samarbete! Smart samarbete!  Indiska och Myrorna fortsätter sitt sympatiska sa Läs mer
 
Sök på husohem.se
 
Lök-problematik
11-09-30 00:00 | Liselotte Lundström |

Varje höst vill jag köpa en massa lökar så att man har något att se fram emot när våren kommer. Scilla har jag redan så att det räcker och blir över, och snödropparna sprider sig fint på slänten där bak. Nu vill jag fylla på med några vita och rosa tulpaner som passar ihop med övriga trädgården - och krolliljor som tål lite skugga, gärna står i väldränerad jord och därför borde funka perfekt i slänten. Där har dessutom kungsängsliljor självsått sig, så det borde ju tyda på ett bra klimat för detta släkte.
Surfade glatt in på Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik (som för övrigt har ett bra utbud av det mesta) och höll på att få en chock när jag såg att krolliljorna kostade. 98 kr/styck! Köper jag fem sådana har jag ju inte råd med någonting annat! Fast det kanske är nyttigt att inse att man inte kan få allt på en gång... Jag väntar lite till på att krollilje-fröna jag plockade ska gro, det ska ju "bara" ta 2-3 år ...  (Läs mer om det här). Planterar något som liknar ovanstående bild istället, tulpansorten "Snow Lady".
Foto: Blomsterfrämjandet.

 
 

 

kommentarer

 
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Liselottes trädgård

EN BLOGG OM

Hej och välkomna in i Liselottes trädgårdsvärld! Jag är en glad amatör som gärna skulle ägna större delen av min fritid åt att drömma rosiga drömmar, gräva, så och rensa (jo, jag lovar, jag gillar till och med det!). Men med jobb, hus och barn blir det som bekant inte alltid som man tänkt sig ... Jag hoppas i alla fall att jag kan ge alla nybörjare ett ansikte, att någon kan lära av mina misstag och att jag kan inspirera med allt från växtval och trädgårdsprylar till praktiska råd allt eftersom jag själv lär mig allt mer. Häng med vettja!

Namn: Liselotte Lundström

Gör: Reporter/redigerare på Hus & Hem

Bäst med att ha trädgård: Friska luften, blommorna, dofterna.

Sämst med att ha trädgård: Att jag inte har tid att vara där mer.

Kategorier
 
 
trädgårdsplan