Trött på svårskalade ägg och ägg som går sönder för att skalet inte lossnar? Här listar vi tre smarta knep!
Skal som inte lossnar och ägg som går sönder kan vara oerhört frustrerande. Här ger vi tre smarta knep som gör att du kan skala äggen snabbt och enkelt!
LÄS ÄVEN: Rengör din brända stekpanna och kastrull – 4 husmorsknep!
Så blir äggen enklare att skala – 3 supersmarta knep:
KNEP 1: Rulla
Gör så här: Rulla det färdigkokta ägget mot ett hårt underlag tills skalet lossnar, och tills du enklare kan plocka bort skalet.
KNEP 2: Skaka i glas
Gör så här: Lägg ner ditt kokade ägg i ett glas med kallt vatten. Skaka glaset ordentligt – det gör att du sedan enkelt kan dra av skalet.
KNEP 3: Koka med bakpulver
Gör så här: Koka ägget med en tesked bakpulver. Skala när ägget har svalnat.
Tips!
Ju färskare äggen är desto svårare blir det att skala dem.
LÄS ÄVEN: Så rengör du ugnsplåten – med enkla husmorsknepet!