Jordnära och naturinspirerat – kika in i norska influencerns kök!

Ursprungsplanen och vissa vitvaror behölls när detta kök renoverades till en mjuk och inbjudande köksdröm. Kika in!

Man behöver inte ändra allt när köket ska renoveras. När den norska influencern Marianne Haga Kinder skulle renovera sitt kök tog hon hjälp av Kjøkkenkompaniet. Man bestämde sig för att behålla de gamla köksstommarna men förse dem med nya luckor.


LÄS ÄVEN: 6 fina och inspirerande idéer för köket


Vackra skärbrädor i trä kan användas till mycket. Här står de på köksbänken, men de kan också placeras på väggen.
De gamla stommarna behölls, men fick nya luckor, norska Kjøkkenkompaniet. Även spisen från Falcon och den sex meter långa arbetsbänken i marmor är kvar sedan tidigare. Stänkskyddet är gjort med plattor av carraramarmor, 7,5 x 15 cm. Fläkten från Røros har klätts med rundstav. Handtag i antik­behandlad mässing, Lovehandles.
När köket är långsmalt passar det bra med ett litet, runt bord till matplatsen. Stolar från Vipp. Taklampan är designad av Marianne Haga Kinder, @mariannehagakinder. Väggfärg ”10678 Space”, Jotun. Köksluckorna är målade med ”1623 Marrakech”, Jotun.

LÄS ÄVEN: Inredningsarkitektens bästa tips inför köksrenoveringen: “Vanligaste misstaget”


Både väggar och luckor fick nya kulörer i fina sandtoner och ovanför den befintliga arbetsbänken i marmor sattes ett nytt stänkskydd av marmorplattor. Ett fristående skåp, ett konsolbord och korgar ger extra förvaringsmöjligheter. Pricken över i är den trevliga matplatsen med ett runt bord.

Det är praktiskt att ställa slevar, stekspadar etc i korgar på köksbänken.
Det ska vara skönt att sätta sig vid bordet. Vacker keramik från Linn Marlen W Morgan/atelierwoxen.no. Det har en egen charm när allt är handgjort och ingen tallrik är den andra lik.
Armaturen i brons har en utdragbar dusch, Tapwell. Krukan och fatet till borstar och diskmedel matchar stänkskyddet. Färska örter sprider väldoft.
Scroll to Top