Ikea släpper flower power–kollektion inspirerad av 60- och 70-talet

Den fjärde upplagan av kollektionen "Nytillverkad" från Ikea är fylld av blommiga motiv och starka kulörer, inspirerade av 60- och 70-talen. Spana in bilderna här!

I slutet av mars är det dags för den fjärde upplagan av ”Nytillverkad” att släppas på Ikea. Den här gången är kollektionen en hyllning till 60- och 70-talens flower power, djärvhet och kreativitet.


LÄS ÄVEN: Våren 2024 på Ikea bjuder på färg och grafiska mönster – se nyheterna här!


Blommotiv

Blommiga mönster går som en röd tråd genom hela kollektionen och kollektionen innehåller nya versioner av ikoniska produkter, utvecklade av de inflytelserika formgivarna Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh. Göta Trägårdhs ikoniska blommönster introducerades första gången på Ikea i början av 70-talet, nu återlanseras textilierna i form av ”Kransmalva” och ”Sandeternell”


LÄS ÄVEN: Se första bilderna från samarbetet mellan Ikea och Annie Leibovitz!


Ikonisk fåtölj

Kollektionen innehåller dessutom en uppdaterad version av den ikoniska fåtöljen ”Gogo”, som nu har fått namnet ”Önnestad”. Fåtöljen med stålrör introducerades första gången 1972 och fanns i Ikeas sortiment i tio år.

– Vi ville skapa en stol som var färgstark, mjuk och bekväm, säger Charlotte Rude, en av formgivarna bakom fåtöljen.

Lampa inspirerad av 60-talet

”Nytillverkad” bjuder även på den klassiska pendellampskärmen ”Dykarklocka”, som är inspirerad av lampan ”Tivoli” från 1964. I kollektionen finns även soffbordet ”Garnanäs”, en uppdaterad version av POP-bordet från 1960 och växtstället ”Primärskog” som är en ny version av växtstället ”Strega” som kom 1962.


LÄS ÄVEN: Ikea släpper somrig och retroinspirerad kollektion – spana in bilderna!


– Vi är glada över att kunna ta tillbaka dessa älskade designikoner i vårt sortiment och introducera dem för en ny generation kunder, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden. Med den nya färgglada och djärva utgåvan av produkter hoppas vi kunna inspirera till kreativa experiment, mod och positivitet i hem runt om i världen. 


LÄS ÄVEN: Ikea-hack: Så bygger du en sittbänk som ser platsbyggd ut


Den fjärde lanseringen av kollektionen ”Nytillverkad” släpps på Ikea i slutet av mars 2024. 

Rulla till toppen