Recept till julens fikabord: Mintchokladdröm med ­polkagris

Lyft julens desserter till en ny nivå med smaker av choklad och polkagris.

Mintchokladdröm med ­polkagris

6–8 pers

Du behöver:

½ liter vispgrädde
1½ dl mjölk
200 g mörk mintchoklad 
100 g socker
1 tsk vaniljsocker
6 äggulor

Garnering:

vispgrädde
krossade polkagrisar
sockerkulor

Foto Chris Tonnesen

Gör så här:

1. Häll mjölk och grädde i en ­kastrull och värm upp till kokpunkten. Stäng av värmen.

2. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål, och häll i den varma chokladblandningen lite i taget.

3. Sätt skålen över ett vattenbad och värm försiktigt upp under omrörning tills det tjocknar något.

4. Fördela blandningen i serveringsglas eller skålar. Ställ kallt och låt dem kallna i 2-3 timmar eller över natten.

5. Servera desserterna garnerade med vispgrädde, krossade polkagrisar och sockerkulor.

Perfekt kombo: Chokladen och polkagrisarna lyfter varandra och skapar en helt ny smak.

Rulla till toppen