Lyft julens desserter till en ny nivå med smaker av choklad och polkagris.
Mintchokladdröm med polkagris
6–8 pers
Du behöver:
½ liter vispgrädde
1½ dl mjölk
200 g mörk mintchoklad
100 g socker
1 tsk vaniljsocker
6 äggulor
Garnering:
vispgrädde
krossade polkagrisar
sockerkulor

Gör så här:
1. Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm upp till kokpunkten. Stäng av värmen.
2. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål, och häll i den varma chokladblandningen lite i taget.
3. Sätt skålen över ett vattenbad och värm försiktigt upp under omrörning tills det tjocknar något.
4. Fördela blandningen i serveringsglas eller skålar. Ställ kallt och låt dem kallna i 2-3 timmar eller över natten.
5. Servera desserterna garnerade med vispgrädde, krossade polkagrisar och sockerkulor.
Perfekt kombo: Chokladen och polkagrisarna lyfter varandra och skapar en helt ny smak.

