Mjuk pepparkaka med färskostfristing och frostade tranbär kommer göra succé till advent. Se hela receptet här!
Mjuk pepparkaka med färskostfrosting:
1 stor kaka
LÄS ÄVEN: Recept till glöggminglet: Saffranscheesecake med lingon

Du behöver:
225 g smör
3 dl socker
4 ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
2 tsk kanel
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
4 msk lingonsylt
Färskostfrosting:
130 g smör
250 g florsocker
200 g färskost (t.ex. Philadelphia)
3 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Kaka:
- Vispa mjukt smör och socker till en smörkräm.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl mellan varje ägg.
- Tillsätt mjölken.
- Blanda bakpulver, kryddor, potatismjöl och vetemjöl. Vänd därefter ner detta i smeten.
- Smörj en brödform som rymmer 1,5 liter och klä botten med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen vid 175°C i ca 40-45 minuter, eller tills kakan är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna i formen några minuter innan du lossar kanterna och stjälper upp den ur formen.
- Låt kakan kallna helt innan du skär i den. Skär i skivor, som du sedan delar på mitten.
LÄS ÄVEN: Citronkola, lakritsfudge och nougatbitar – perfekt julgodis till adventfikat
Ostkräm:
- Vispa ihop ingredienserna till ostkrämen. Ost och smör bör vara rumstempererat för bästa resultat.
- Lägg lite ostkräm på toppen av kakbitarna.
Frostade tranbär till garnering:
- Koka upp sockerlag av 2 dl vatten och 1 dl socker.
- Lägg i bären. Låt dem sjuda några minuter.
- Låt dem svalna i sockerlagen.
- Lägg bären på en tallrik med socker och rulla dem i socker.
- Garnera kakbitarna med de frostade tranbären om du vill.

