Så här enkelt gör du julens godaste glögg – med apelsin, citron och kanel!
Recept: Ljus glögg med apelsin, citron och kanel
4 koppar

Du behöver:
10 dl äppelmust på flaska
100 g socker
1 msk norsk ljunghonung (eller bara honung)
8 nejlikor
3 kanelstänger
3 stjärnanis
1 citron
1 apelsin
4 cm ingefärsrot
LÄS ÄVEN: Julens godaste efterrätter i glas: 7 recept med säsongens smaker
Gör så här:
- Skrubba apelsin och citron noga. Skär i skivor. Använd gärna ekologiskt om du kan.
- Koka upp äppelmust och socker i en kastrull. När allt socker är upplöst, tillsätt resten av ingredienserna. Låt det dra i 10–20 minuter.
- Sila glöggen och ge den ett nytt uppkok precis före servering.
- Garnera med en kanelstång och några färska citrusskivor.
Presenttips: En flaska hemgjord glögg är en uppskattad present.

