Recept: Jordgubbstrifle med fluffig färskostkräm

Ta vara på sommarens jordgubbar och gör en ljuvlig triple med färskost och citron.

Jordgubbstrifle med cointreau ­

Om du älskar cheesecake, kommer du att älska den här triflen med en läcker, fluffig färskostkräm.

4 personer

Ingredienser

500 g jordgubbar
1 + 2 msk florsocker
3 cl Cointreau (kan uteslutas)
150 g naturell färskost
1 tsk rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g havrekex eller kakor

Gör så här

  1. Skär jordgubbarna i halvor och blanda dem med 1 msk florsocker och Cointreau.
  2. Rör under tiden ihop färskosten med citronskal och -saft och vanilj samt resten av florsockret.
  3. Vispa grädden till skum och vänd ihop den med ostkrämen. Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem grovt med baksidan av en slev.
  4. Lägg lite kexsmulor i botten av fyra portionsglas och fördela hälften av jordgubbarna ovanpå. Lägg hälften av ostkrämen över, och upprepa med kex, jordgubbar och kräm.
Rulla till toppen