Ta vara på sommarens jordgubbar och gör en ljuvlig triple med färskost och citron.
Jordgubbstrifle med cointreau
Om du älskar cheesecake, kommer du att älska den här triflen med en läcker, fluffig färskostkräm.
4 personer
Ingredienser
500 g jordgubbar
1 + 2 msk florsocker
3 cl Cointreau (kan uteslutas)
150 g naturell färskost
1 tsk rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g havrekex eller kakor
Gör så här
- Skär jordgubbarna i halvor och blanda dem med 1 msk florsocker och Cointreau.
- Rör under tiden ihop färskosten med citronskal och -saft och vanilj samt resten av florsockret.
- Vispa grädden till skum och vänd ihop den med ostkrämen. Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem grovt med baksidan av en slev.
- Lägg lite kexsmulor i botten av fyra portionsglas och fördela hälften av jordgubbarna ovanpå. Lägg hälften av ostkrämen över, och upprepa med kex, jordgubbar och kräm.

