Redan innan syrenerna blommat är vårens första rabarber färdiga att skördas. Söt, syrlig och full av smak passar den perfekt i en vaniljcheesecake med mandelcrunch.
Rabarberdessert med vaniljcheesecake och mandelcrunch:
6 personer

Ingredienser:
Rabarberkompott:
800 g rabarber
400 g socker
1 dl vatten
Mandelcrunch:
200 g flagad mandel
200 g havregryn
4 msk honung
2 msk smör
2 dl kesella med vanlijsmak
Gör så här:
1 Skölj och skär rabarbern och i mindre bitar. Lägg i kastrull tillsammans vaniljsocker och vatten. Koka upp och låta sjuda i ca 10 minuter tills det mesta av vätskan har avdunstat. Låt svalna.
2 Smält smöret i stekpanna. Bryn mandeln och havregrynen tills de fått lite färg. Tillsätt honung och rör om väl. Ställ åt sidan för att svalna.
3 Lägg lite vaniljkesella i höga glas, toppa med rabarberkompott och mandelcrunch. En perfekt avslutning på en god middag, eller som kvällsmellanmål om du är sugen på något gott som inte är alltför onyttigt.
Tips!
Portionsdessert: Man kan göra efterrätten i en stor form, men det är fint att servera i portionsformar. Garnera med färska bär på toppen.

