Laga till påsk: Potatissallad med primörer

Härlig potatissallad med rostad delikatesspotatis, färska primörer och picklad rödlök.

Potatissallad med primörer

Du behöver

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja 
  • Flingsalt
  • 250 g grön sparris
  • 6 salladslökar 
  • 150 g salladsärtor 
  • 150 g sojabönor
  • 1 knippe rädisor 
  • ½ dl kapris

Picklad rödlök

  • 10 små rödlökar, gärna steklök
  • ½ dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Dressing

  • ¾ dl olivolja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, halvera eller kvarta den om det behövs, och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. 
  2. Häll över oljan, strö över flingsalt och vänd om ordentligt. Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 25 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
  3. Picklad rödlök: Skala löken och dela den i klyftor. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Rör tills sockret lösts upp och lägg i löken. Låt dra i minst 30 minuter.
  4. Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela stjälkarna i 3 delar.
  5. Skiva salladslöken. Koka salladsärtorna i ca 1 minut, spola av i kallt vatten. Spola sojabönorna i varmt vatten och låt rinna av. Kvarta eller skiva ­rädisorna.
  6. Dressing: Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  7. Lägg potatis, rädisor, salladslök, salladsärtor, sparris, sojabönor och kapris i skålen med dressing och vänd om försiktigt. Låt gärna potatissalladen dra några timmar före servering.
  8. Lägg upp ­salladen på ett rymligt fat och toppa med picklad rödlök.

Receptet publicerades först hos Icakuriren.

Rulla till toppen