Bake en saftig chokladkaka med krispiga hasselnötter och en härlig hint av likör. Perfekt till helgen!
Mörk chokladkaka med hasselnötter
8–10 bitar
Ugn: 180°
Ingredienser:
200 g mörk choklad 60%
200 g smör
3 ägg
200 g socker
65 g farinsocker
2 msk hasselnötslikör
(t.ex. Frangelico)
125 g vetemjöl
¼ tsk salt
100 g hasselnötter
(gärna rostade och skalade)

Gör så här:
1. Smörj en springform (22 cm i diameter) med lite smör och lägg bakplåtspapper i botten. Hacka chokladen grovt.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna lätt i 5 minuter.
3. Vispa ägg, socker och farinsocker krämigt i en skål
med en elvisp. Tillsätt den smälta chokladblandningen och hasselnötslikören och blanda ihop. Blanda vetemjöl och salt och vänd ner det i
smeten.
4. Hacka hasselnötterna grovt och rör ner 2/3 av nötterna i smeten. Häll smeten i formen och strö resten av nötterna ovanpå.
5. Grädda kakan i 35 minuter tills den har stelnat men fortfarande är lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna på ett galler och ställ den sedan i kylen till nästa dag så att den sätter sig och blir fast nog att skära i.

