Bjud på lobster roll med citronmajonnäs och brynt smör till nyår.
Lobster roll med citronmajonnäs och brynt smör
4 port (8 port som förrätt)

Ingredienser:
2 färska humrar, kokta
4 msk smör
1 salladslök
1/2 kruka dill
1 dl citronmajonnäs
salt och svartpeppar
Citronmajonnäs
1/2 citron, rivet skal och saft
2 dl hemgjord majonnäs
salt
Servering
4 msk smör
4 stora briochekorvbröd
färsk dill
Gör så här:
- Börja med citronmajonnäsen: Blanda citronskal och -saft med majonnäs. Smaka av med salt.
- Lobster rolls: Rensa köttet från humrarna och ta vara på både stjärten och klorna. Dela köttet i stora bitar och lägg i en skål. Lägg smöret i en stekpanna och bryn det på medelhög värme under konstant omrörning. Häll det brynta smöret i skålen. Finhacka salladslök och dill och lägg i skålen tillsammans med citronmajonnäsen. Smaka av med salt och svartpeppar och låt stå till servering.
- Smält smör i en stekpanna och stek korvbröden på utsidan tills de är gyllenbruna och varma rakt igenom. Öppna bröden och fördela hummerfyllningen jämnt. Toppa med färsk dill och ev friterad schalottenlök.

