Ljuvliga fudgebitar med smak av citron och bollar med mandel, dadlar och kokos. Här är två julgodisrecept du inte får missa i jul!
Citronfudge
40 stycken

Ingredienser:
125 g marshmallows
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
100 g vit choklad
Gör så här:
- Lägg marshmallows, smör, socker och grädde i en kastrull. Låt smälta samman under omrörning.
- Tillsätt försiktigt citronsaften under omrörning och sjud någon minut. Ta av kastrullen från värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält. Häll upp smeten i en form, 18 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor och strö eventuellt över rivet citronskal.
LÄS ÄVEN: Citronkola, lakritsfudge och nougatbitar – perfekt julgodis till adventfikat
Mandelbollar
25 stycken

Ingredienser:
3 dl sötmandel
8 dadlar
15 torkade aprikoser
1 dl kokosflingor
2 msk smör, rumsvarmt
1 lime, rivet skal
1/2 lime, saft
1 msk flytande honung
50 g pistaschnötter
150 g vit choklad
kokosflingor och hackade nötter till garnering
Gör så här:
- Skålla, skala och mixa mandeln. Kärna ur dadlarna och mixa dem med mandel, aprikoser, kokosflingor, smör, limeskal och -saft och honung. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen
i 30 minuter. - Hacka pistaschnötterna. Smält chokladen över vattenbad. Ta av den från värmen och doppa några av bollarna i chokladen. Rulla bollarna i kokos eller nötter, eller låt dem vara helt naturella.
LÄS ÄVEN: Så gör du julens finaste pepparkakshus – mallar och beskrivning

