Fira kladdkakans dag: Kladdkaka med fudgetopp och bär

Med fudge och bär på toppen blir den här kladdkakan helt oemotståndlig. Passa på att göra den till kladdkakans dag!

Kladdkaka med fudgetopp och bär:

Ingredienser:

Kladdkaka

100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Fudge

2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
100 g mörk choklad
100 g smör

Garnera med

hallon
blåbär
jordgubbar
physalis

Servera med

vispgrädde

Ugn: 175 grader

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Häll i smöret.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Fudge: Koka upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen. Småkoka i cirka 15 minuter tills fudgen är tjock. Ta den av värmen och rör i smöret i bitar.
  4. Häll fudgen i formen. Kyl i minst 3 timmar så att fudgen stelnar.
  5. Låt kakan bli rumstempererad före servering. Garnera med bär och servera med grädde.

Receptet publicerades först hos Hemmets Journal.

Rulla till toppen