Recept: Ricottakaka med hallon och citron

En len ricottakaka är alltid gott. Det kanske låter mycket med skal från 2 citroner, men den här kakan ska smaka mycket av citron.

Ricottakaka med hallon och citron

Tillagningstid: Tid 20 minuter + 55 minuter i ugnen
10 bitar

Ingredienser

  • 2 ½ dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g ricottaost
  • finrivet skal från 2 citroner
  • 200 g färska hallon
  • vispad grädde
  • några extra hallon

Gör så här

  1. Rör socker och smör mjukt i en bunke, använd gärna en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa lite till. 
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det tillsammans med ricotta och finrivet citronskal. 
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. 5 Strö på hallonen.
  4. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter. Kakan får gärna vara lite krämig i mitten. Låt kakan svalna i sin form. 
  5. Servera med vispad grädde och några extra hallon.

Receptet publicerades först hos Icakuriren.

Rulla till toppen