En len ricottakaka är alltid gott. Det kanske låter mycket med skal från 2 citroner, men den här kakan ska smaka mycket av citron.
Ricottakaka med hallon och citron
Tillagningstid: Tid 20 minuter + 55 minuter i ugnen
10 bitar
Ingredienser
- 2 ½ dl strösocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 250 g ricottaost
- finrivet skal från 2 citroner
- 200 g färska hallon
- vispad grädde
- några extra hallon
Gör så här
- Rör socker och smör mjukt i en bunke, använd gärna en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa lite till.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det tillsammans med ricotta och finrivet citronskal.
- Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. 5 Strö på hallonen.
- Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter. Kakan får gärna vara lite krämig i mitten. Låt kakan svalna i sin form.
- Servera med vispad grädde och några extra hallon.
Receptet publicerades först hos Icakuriren.

