Så lyckas du men inredningen i sommarstugan – inredarens bästa knep!

Ser du fram emot att byta stadspulsen mot sommarhuset på landet? Äntligen är det dags att få spendera mer tid i ditt andra hem i en naturnära miljö. Här har jag samlat några enkla inredningstips som får ditt sommarhem att bli extra njutbart!

Så lyckas du men inredningen i sommarstugan – inredarens bästa knep:


LÄS ÄVEN: 11 inredningstips för sommarstugan


1. Tidlösa naturmaterial

Inget är väl lika självklart som att inreda med naturmaterial i sommarhuset. Rustika linnekuddar, lampor i rotting, mjuka ullmattor och olika träslag såklart. Furu är på väg tillbaka för dig som vågar dig på det igen! Naturmaterial bidrar till en värme och mjukhet i rummet och de taktila ytorna ger en skön levande känsla. 

Foto Layered

2. Trivsamt med textil

Vi inredare tjatar på om hur viktigt textil är för ett rum och jag har inte tänkt att sluta. Det är oerhört betydande för den ombonade, mjuka känslan! Textil har också en förmåga att sätta stilen. Kuddar, plädar, gardiner och mattor kan snabbt med sina färger och mönster sätta känslan i hela rummet. 

Foto Chamois

3. Lantlig maximalism 

En modern lantlig stil ger sommarhuset en trivsam karaktär. Med ljusa väggar behöver du inte vara rädd för att ösa på med både möbler och inredning. Här passar det att blanda olika träslag, mönster och färger. Äldre ting ihop med nytt gör att du hittar din unika stil. I ett sommarhus är allt tillåtet så våga testa dig fram för att hitta ditt personliga uttryck. 

Foto Mio

4. Hitta ett tema

Många av oss vågar inte ta ut inrednings-svängarna hemma, men i ett sommarhus har vi en förmåga av våga. Hitta ett tema, stil eller känsla som du går all in på. Är det nu du gör en tavelvägg av alla blomstertavlor du samlat på dig på loppisar eller kanske målar alla rummen i olika gröna toner, eller är det nu du låter havstemat ta över och dukar med blåvit textil och gör stilleben av snäcksamlingen? 

Foto Lexington

5. Sött och praktiskt med cafégardin

 Nu är det dags att inreda sommarhusets fönster med vackra cafégardiner. De är charmiga men också perfekta för de fönster som behöver insynsskydd, i det lilla badrummet till exempel. Söker du en romantisk lantlig stil är en cafégardin med ljust skirt linne något för dig. 


LÄS ÄVEN: Så inreder du snyggt på liten yta – 5 smarta tips!


Foto Rusta
Rulla till toppen