Så gör du hallen snyggare – 9 fina knep

Stora växter, finstämd färgskala och stilren förvaring. Så här enkelt gör du hallen snyggare!

Att inreda hallen kan vara en utmaning, särskilt om den dessutom är liten och smal. Men med fokus på rätt detaljer kan du enkelt få till en snyggare känsla. Här delar vi med oss av 9 enkla knep!


LÄS ÄVEN: Smart förvaring till en liten hall – 5 tips


Så gör du hallen snyggare – 9 knep:

1. Fin tapet

Är det någonstans man kan våga satsa på en lite mer annorlunda eller färgstark tapet så är det i hallen! Det är (ofta) ett mindre rum vilket gör att tapeten inte kommer att ta över känslan i hela hemmet.

Foto Befaret Studio

2. Spegel i annorlunda form

Speglar i hallen är både praktiskt och gör att rummet upplevs större än vad det är. Vill du få till en lite mer ”edgy” känsla i hallen så kan du satsa på en spegel i en annorlunda form. Just nu finns exempelvis många speglar i oregelbundna, organiska former.

Foto Broste Copenhagen

LÄS ÄVEN: Inredaren tipsar: Så skapar du snygg och praktisk förvaring hemma


3. Välj en färgskala

Genom att hålla dig till en färgskala i hallen skapar du en fin helhetskänsla. Här går paletten från ljusrosa på väggarna till roströda rutor på golvet.

Foto Beckers

4. Strama detaljer

Hallen kanske är hemmets mest stökiga plats, då piggar det upp med extra snygg förvaring. Vill du har en stilren känsla? Ett tips är då att inreda med lite stramare förvaring, som en svart kroklist och matchande skohylla.

Foto Anne-Line Bakken

5. Stor krukväxt

Har du utrymmet och ljusinsläppet så är en stor krukväxt på golvet ett effektfullt sätt att inreda på. Är din hall lite mörkare finns det flera växter som trivs utan mycket solljus, till exempel dessa.

Foto Broste Copenhagen

6. Utnyttja hörn och vinklar

Använd outnyttjade utrymmen till hyllor och kroklist för ytterkläder och skor.

Foto Filippa Tredal

7. Draperi

Finns det en dörröppning utan dörr i hallen som leder in till övriga hemmet? För att slippa se det stök, som trots allt uppstår ibland, kan det vara smart att sätta upp ett snyggt draperi i dörröppningen.

Foto Beckers

LÄS ÄVEN: 9 supersnygga idéer för hallen


8. Sittplats med förvaring

Även i en liten hall kan det finnas plats för platsbyggd förvaring – ännu smartare är det om förvaringen även kan fungera som sittbänk.

Foto Lucks by Rob

9. Skapa stilleben

Låt inte fina stilleben förgylla endast vardagsrummet. Ett snyggt stilleben med vaser, böcker och andra fina inredningsdetaljer passar lika bra i hallen och höjer stilhetsfaktorn flera snäpp.

Foto Pappelina
Rulla till toppen