Tjuvkika på första höstnyheterna 2024 på Ikea

Storblommiga mönster, dukning för höstfesten och dekorationer till Halloween. Tjuvkika på Ikeas första nyheter inför hösten 2024.

Sommaren är i full blom – men redan nu kan du smygtitta på höstens nyheter från Ikea! I augusti släpps ”Höstagille”, en kollektion fylld med textilier, kransar, porslin, glas och halloweendekorationer.


LÄS ÄVEN: Ikea släpper tygkollektion – spana in bilderna!


Blommigt

I kollektionen syns bland annat ett storblommigt, färgrikt mönster på kuddfodral, duk och förvaringsburkar.

– Jag valde att måla nyponmönstret för ”Höstagille” för hand i en höstig palett med några kontrasterande färger för att få mer liv. Jag hoppas att det ska sprida en varm och mysig känsla i hemmen – år efter år, säger Emma Prowse, deisgner. 


LÄS ÄVEN: Bea Szenfeld, Ida Sjöstedt och andra modedesigners gör mattor för Jotex – spana in kollektionen!


Höstdukning

Den nya kollektionen bjuder även på flera detaljer för det dukade bordet, såsom pastellfärgade fat, grå vinglas och doftljus med doft av sandelträ, patchouli och gran.

– Vackra glas förhöjer dukningen, både till vardags och till fest. ”Höstagille” vinglas har en klassisk elegans med räfflor som samspelar med ljuset och förstärker den eleganta formen, säger Lisa Halland, designer. 

Halloweendekorationer

Förutom varma och höstliga inredningsdetaljer innehåller kollektionen dessutom flera ingredienser för Halloween – bland annat fladdermusdekorationer, pappersservetter, dörrmatta med fladdermöss och pumpaformade doftljus.

– ”Höstagille” värmeljushållare är inspirerade av djuranimationer som jag älskade som barn. De kommer från en scen med djur och skog där den glödande flammans ljus får djuren att dansa på väggen, säger James Dart, designer. 


LÄS ÄVEN: Sommaren 2024 på Ikea – se bilderna och nyheterna!


Kollektionen ”Höstagille” från Ikea släpps 30 augusti 2024.

Rulla till toppen