Nu kan du boka Sveriges snyggaste skärgårdsstugor

Stjärnarkitekten Andreas Martin-Löf står bakom nya hotellkonceptet Landet utanför Trosa – 50 minuter från Stockholm.

Begreppet ”att åka till landet” har, tack vare stjärnarkitekten Andreas Martin-Löf och entreprenören Umberto Garabello, fått en helt ny innebörd. Och det är så långt ifrån utedass och dålig mobiltäckning som man kan komma. I våras öppnade nya hotellkonceptet Landet sina första designstugor i skärgården utanför Trosa, drygt 50 minuter från Stockholm. Ett praktiskt sätt att leva skärgårdsliv under en långhelg utan att göra avkall på vare sig komfort eller design.

Londonbaserade designern Tobias Vernon från 8 Holland Street står för interiören, och välrenommerade Andreas Martin-Löf står för designen. De fyra 40 kvm stora stugorna, inbäddade i ett 400 kvm stort naturreservat, står på enkla plintgrunder, vilket ger känslan av att de svävar ovan marken och gör att man har kunnat lämna den naturliga omgivningen orörd. De klimatsmarta stugorna är utrustade med fönster från golv till tak för att förstärka känslan av att vara ett med naturen. Det finns även tillgång till bastu och gemensam eldstad, för extra guldkant. För ytterligare avkoppling erbjuds massage och yoga- och meditationsklasser, öppen spis, ett välutrustat kök och matleveranser med färska lokala ingredienser från Landets leverantörer. 

– Jag sökte en klarhet och en ’no-nonsense’-attityd när jag jobbade fram detta projekt. En välkomnande, självklar, mysig och väl gestaltad övernattningsupplevelse har varit min röda tråd genom skissandet. Jag hoppas att huset ska stödja och förhöja själva naturupplevelsen. Den bruna blanka betsen tillsammans med eldstaden och Tobias Vernons fina inredning ger en väldigt ombonad känsla som känns här och nu, säger Andreas Martin-Löf.

Från 3 500 kronor per natt. Boka på Landetstay.com. 

Artikeln publicerades ursprungligen på Hus & Hems syskonsida King.

Rulla till toppen