Recept: Madeleinekakor med borstnejlika 

Baka söta Madeleinekakor, dekorerade med florsocker och blomblad. En succé på fikabordet!

Madeleinekakor med borstnejlika 

18 kakor

Ingredienser:

100 g smör 
100 g socker 
2 ägg 
125 g vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk bakpulver 
ca 75 g rensade röda vinbär 
florsocker 
blomblad av borstnejlikor

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och rör ner det smeten. Vänd försiktigt ner vinbären. 
  2. Smörj madeleineformar och fyll dem med smet. Grädda kakorna i 175 grader i 10–15 minuter. Vänd kakorna ur formarna och låt svalna på galler. Dekorera kakorna med florsocker och blomblad direkt innan servering. 
Rulla till toppen