Duka fint utomhus – 8 vackra bilder vi inspireras av just nu!

I en lummig trädgård står bordet redo för en festlig sommarlunch med vänner, klätt i ljusa toner med grönskande inslag. Här är tipsen på hur du med enkla medel lyckas med dukningen till din trädgårdsfest.

Duka vackert utomhus – 8 bilder att inspireras av:


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: 5 knep för en fin sommardukning


Vas i keramik, 899 kr, Knabstrup Keramik, kuddar med volangkant, från 1 219 kr/st, Atheljé Flooh, allt finns på butiken Homebound i Lidköping. De mörka trästolarna är vintage och kommer från Dakabom. 
En plats för svalkande dryck Att ha en trädgårdsfest i solen är underbart, men då är det också extra viktigt att tänka på drycken. Gör ett eget bord för all dricka så att det blir tydligt och enkelt för gästen att förse sig själv. Dekorera med fina glasflaskor, blommor, brickor och textilier.
Champagnecoupe ”Sällskaplig”, 159 kr/4 st, Ikea. Handduk, 129 kr, Affari of Sweden, från Hombound i Lidköping.
Dukar, servetter, kuddar – textil är det som skapar den ombonade och trivsamma känslan i en miljö. Har du ett stort bord men saknar en stor duk så går det utmärkt att
sy ihop två mindre dukar, eller varför inte leta i linneskåpet efter ett stort överkast eller lakan. 
De vackra blommorna kommer från Orangeri Fägring i Lidköping. Porslinet, de skira glasen, besticken och glasunderläggen kommer från olika loppisar. 

LÄS ÄVEN: Fin sommardukning – 6 enkla och inspirerande idéer


Vinglas, 659 kr/2 st,  &Tradition, kanna i rostfritt stål, 629 kr, Hay, från butiken Homebound i Lidköping. Den rutiga duken är ett loppisfynd precis som den praktiska nätkupan som håller insikterna borta från frukten.
Ett snäckskal är det perfekta serveringsfatet. Här kan oliver, marmelad eller en söt efterrätt få vila på innan de ska förtäras.
Rulla till toppen