Naturnära inredning – 7 enkla sätt att lyckas med stilen hemma

Böljande former, naturmaterial och massor av gröna växter. Här är 7 enkla sätt att lyckas med den naturnära inredningsstilen hemma.

Att inreda med naturnära kulörer, former och material är inte bara snyggt – det har även en lugnande och avstressande effekt. Vill du ta in mer av naturens harmoniska inslag i ditt hem? Här tipsar vi om hur du kan få till inredningsstilen hemma.


LÄS ÄVEN: Drömkök och naturnära material – kika in i den arkitektritade villan


Naturnära inredning – 7 sätt att lyckas med stilen hemma:

1. Gröna kvistar

Finns det något enklare sätt att inreda naturnära än att plocka in naturen? Gröna kvistar i flera glasvaser eller en stor gren i en golvkruka är två enkla sätt att skapa en naturnära känsla inomhus. Tänk bara på att hämta kvistarna från din egen trädgård eller från marken i skogen. Det finns även kvistar att köpa i välsorterade blomsterbutiker.

Foto Granit

2. Förvara i korgar

Korgar i naturmaterial har en självklar plats i den naturnära inredningen! Rotting, bambu och sjögräs är några av materialen som finns att välja mellan.

Foto Ferm Living

LÄS ÄVEN: Lantligt och modernt i vardagsrummet – så inreder du!


3. Fyll hemmet med gröna växter

Gröna krukväxter på fönsterbrädan, golvet, hyllorna – och egentligen på alla platser du kan hitta – är ett effektivt sätt att skapa en naturnära känsla i hemmet. Gröna växter renar luften och har en avstressande effekt och kan dessutom sänka blodtrycket.

Foto &Tradition

4. Måla grönt

Vill du slippa lägga allt för mycket fokus på detaljerna? Då är det väggfärgen du ska fokusera på i första hand. Grönmålade väggar och tak skapar harmoni och en fin helhetskänsla inomhus.

Foto Jotun

5. Måla väggarna i en jordig palett

Vill du inte måla grönt är den jordiga paletten ett annat säkert kort. Jordnära väggar målade med kalkfärg ger väggarna struktur och en levande känsla.

Foto Granit

6. Inredningsdetaljer i trä

Spegel med träram, lampfot i trä, träbricka eller träpall – ett av nyckelmaterialen i den naturnära inredningsstilen är utan tvekan trä. Gärna detaljer i ljusa träslag och mjuka former.

Foto Zara Home

7. Inred med lerkrukor och vaser

Ett annat sätt att få in naturnära material i inredningen är att välja krukor och vaser i lergods – gärna med grov och sandig textur.

Foto Zara Home

LÄS ÄVEN: Inred med trendigt röda nyanser – 6 tips


8. Inred med blått och grönt

Vem har sagt att en naturinspirerad inredning inte kan innebära mycket färg? Möbler i grönt och blått tillsammans med trä och gröna växter är en vinnande stilkombo.

Foto Søstrene Grene

9. Välj organiska och mjuka former

Inred med böljande, rundade och organiska former som för tankarna till naturens eget formspråk. Här finns allt från speglar och vaser till soffbord och lampor.

Foto Ferm Living
Rulla till toppen