Ikea släpper tygkollektion – spana in bilderna!

I sommar vill Ikea att vi ska släppa loss kreativiteten med hjälp av mönstrade tyger. Spana in kollektionen här!

Ikea inleder juli med att släppa en helt ny kollektion fylld med mönstrade tyger, skapade av tretton olika formgivare. Tygerna i kollektionen är tre meter långa, färdigklippta och speglar skandinavisk modern design.

– På Ikea är vår identitet djupt sammanflätad med textilierna. Historiskt sett är vi kända för våra mönster och textilier, som har ett långt arv av djärva uttryck som berättar en historia. Den nya kollektionen Tyg fortsätter den resan med många inspirerande uttryck från de tretton designers som var involverade i projektet. Samtidigt hittade vi några gamla och tidlösa mönster i vår skattkista som vi kunde återanvända, , säger Marie Olsson, Range Area Manager Home Textiles & Rugs, på IKEA of Sweden AB.

Vill bjuda in till lekfullhet och kreativitet

Målet med kollektionen är att öppna upp för kreativitet och att låta människor uttrycka sin unika estetik och personlighet.

– Tyg uttrycker vårt sätt att säga ’Du kan göra det’ på ett lekfullt sätt. Vi har gjort vår del genom att skapa den här kollektionen och nu bjuder IKEA in dig att fortsätta skapanderesan, säger Marie Olsson. 

Tio mönster i kollektionen ”Tyg” från Ikea kommer att vara tillgängliga i Sverige med säljstart 1 juli 2024.

Rulla till toppen