Inred med växter – 8 fina idéer att inspireras av

Vill du få in mer grönt i hemmet? Att inreda med växter går aldrig ur tiden. Här tipsar vi om åtta fina idéer att inspireras av!

Att inreda med växter gör hemmet mer harmoniskt och levandet, det bidrar även till en bättre inomhusmiljö. Är du på jakt efter grön inspiration? Här delar vid med oss av åtta fina sätt att inreda med växter.


LÄS ÄVEN: Bohemisk och lyxig känsla i sovrummet – 7 fina inredningsknep


Inred med växter – 8 fina idéer:

1. Statement-växt

Stora träd och växter i stora krukor är en trend som synts på många håll den senaste tiden. Har du plats och bra ljusinsläpp är en statement-växt ett snyggt sätt att inreda på.

Foto &Tradition

2. Ljusslinga

Addera en ljusslinga i anslutning till dina växter för en mysig och ombonad känsla. Här bildar flera amplar med gröna växter en grön gardin framför fönstret. Mysigt och fint!

Foto Hasselfors Garden

3. Häng upp amplar

Apropå amplar så är växter i ampel ett perfekt sätt att få in mer grönt i hemmet, i synnerhet om du saknar fönsterbrädor eller andra självklara ställen för dina växter.

Foto Bloomingville

LÄS ÄVEN: Ny känsla i vardagsrummet – 10 fina idéer vi inspireras av just nu


4. Stilleben av växter

Låt ett hörn i vardagsrummet eller sovrummet blir en plats för ett mysigt växtstilleben. Använd ett blombord, bänk eller byrå som bas och addera din favoritväxt och fina detaljer.

Foto Hasselfors Garden

5. Stilren känsla

Vill du uppnå en mer stilren känsla? Då kan en enstaka växt på nattduksbordet i sovrummet vara ett alternativ. Växter i sovrummet hjälper även till att rena luften och kan förbättra sömnen.

Foto Blomsterfrämjandet

6. Växter i köket

Glöm inte att ta in grönskande krukväxter även i köket. Gröna växter passar lika bra fönstret som på köksbänken!

Foto Blomsterfrämjandet

7. Utnyttja trappan

Gör trappan till en grönskande oas med fina krukor och växter. Vill du inte ställa växterna i trappan kan du även ställa en grupp växter på golvet intill första trappsteget.

Foto &Tradition

LÄS ÄVEN: Naturnära inredning – 7 enkla sätt att lyckas med stilen hemma


8. Växthylla

Klassiskt – men så fint! Växthyllan har åter gjort comeback i våra hem. Här kan du verkligen få utlopp för dina gröna fingrar och vara kreativ. Blanda klängerväxter med kaktusar eller varför inte satsa på växter med vackert mönstrade blad eller annorlunda färger.

Foto Hasselfors Garden
Rulla till toppen