Perfekt sommardessert: Minipavlova med nutellagrädde

Frasiga och sega maränger som man med fördel kan laga klart dagen innan festen. Toppa med fluffig grädde och nutella eller ringla över smält mjölkchoklad som blir vackert att dekorera med på ett enkelt sätt.

Minipavlova med nutellagrädde

Du behöver:

  • 3 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl grädde
  • 1 dl nutella
  • Valfria bär, t.ex. jordgubbar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120 grader. 
  2. Vispa äggvitorna i en väl rengjord rostfri bunke till fluffig skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills smeten är hård och blank. Vispa till sist ner maizena med vinäger.
  3. Spritsa eller skeda ut marängsmeten på en plåt täckt med bakplåtspapper till 8 maränger, gör en liten grop med en matsked i mitten som du sedan kan fylla med garneringen.
  4. Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i 2 timmar att torka i ugnen. 
  5. Vispa grädden fluffig och värm nutellan i mikron tills den har fått en rinnig konsistens. 
  6. Toppa marängerna med grädde och ringla över nutellan. Garnera med valfria bär. Servera genast.

Receptet publicerades först hos Icakuriren.

Rulla till toppen