Chefredaktörens favoriter just nu: ”Ett tårtfat kan användas till mycket”

Minivaser, dörrmattor och festligt tårtfat. Karin Ohlsson-Leijon listar sina favoriter just nu!

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant just nu.

Karin Ohlsson-Leijons favoriter:

1. Dekorativt

”Midsummer” är en serie med sju minivaser, som alla fått namn efter var sin blomma, och namnet syftar på de sju blommor man enligt traditionen lägger under huvudkudden på midsommarafton. Vaserna kan köpas en och en eller alla tillsammans, design Claesson Koivisto Rune. Höjd 82–100 mm, 399 kr/st eller 2 500 kr/7 st, Orrefors. Du hittar dem här!

2. Festlig servering

Det fina tårtfatet ”Frida” är formgivet av Jonas Bohlin och tillverkas av blyfri kristall av Reijmyre. Ett tårtfat kan användas till mycket och gör alltid dukningen extra festlig. ”Frida” finns i tre storlekar. Mellanstorleken, 26 cm i diameter, 4 500 kr, Reijmyre.

3. Rädda bina

För att uppmärksamma Naturskyddsföreningens kampanj Rädda bina har väsk­­företaget Sandqvist bett konstnären Siri Carlén dekorera 25 limiterade väskor i kanvas, som säljs i butiken på Göt­gatan i Stock­holm. Av priset på 1 295 kr går 500 kr till kampanjen Rädda bina. Du hittar dem här!

4. Fin entré

Den New York-baserade designduon Sight Unseen har gjort kollektionen ”The Iconic Women Collection” med två mönstrade dörrmattor i olika färgställningar där tanken har varit att uppmärksamma tidigare generationer av kvinnliga formgivare. Tillverkas i återvunnen pet och finns i två storlekar. Mattan som är 58 x 81 cm kostar 1 750 kr, Heymat. Du hittar dem här!

5. Flätmönster

Den nya servisen ”Tressage équestres” består av 27 olika delar som alla fått dekor inspirerad av de flätade detaljerna på ting som har med ridning att göra, som sadlar och träns. Pris vid förfrågan, Hermès.

Rulla till toppen