Sommaren 2024 på Ikea – se bilderna och nyheterna!

Gula och rosa sidobord, blommiga bäddtextilier och möbler i handvävd rotting. Spana in sommaren 2024 på Ikea!

Sommaren är bara dagar bort – och redan nu kan du tjuvkika på Ikeas julinyheter! I kollektionen samsas färgstarka möbler med mönstrade textilier och möbelserier i naturmaterial som rotting.


LÄS ÄVEN: Ellos Home släpper nyheter för uteplats och balkong – spana in bilderna!


Färgstark comeback

Den klassiska stolen Krylbo kommer i en ny färgstark blå version och Ikea PS 1995 klocka återuppstår men i en blå kulör.

– Formen på klockan IKEA PS 1995 påminner mest om en gammal svensk golvklocka från landskapet Dalarna, men lånar även gitarrens former. Jag gillar blandningen av konvexa och konkava former. Den största utmaningen var att hitta en mjukt kurvig kropp som ändå har en tydlig grafisk form. Slutresultatet blev en slags ikon för klockor och samtidigt en praktisk förvaringsplats för småsaker. Den är lätt att känna igen. Jag hoppas att våra kunder tycker att klockan är både rolig och användbar, säger designern Thomas Eriksson.

På piedestalen syns vasen Krypoxbär.
Avlastningsbordet Knarrevik.
Påslakansetet Syrabladmal.
Himmelssängen Vitarna. Nere till vänster syns kuddfodralet Buskvicker.

Bland nyheterna syns det gula avlastningsbordet Knarrevik, med plats för allt från kaffemugg och glasögon till tidningar och böcker. Det passar dessutom i trånga utrymmen. Andra nyheter är himmelssängarna Vitarna, det lekfulla kuddfodralet Busvicker och mattan Rullbana med schackmönster i benvita och gula toner

På golvet ligger mattan Rullbana.
Sidobordet Hattåsen.
Påslakansetet Murreva.
Svart sängstomme, Slattum. På sidobordet står lampan Nödmast och till vänster står ljusstakarna Eldighet.
Filten Skuggbräken.

Färgglatt och blommigt

Sommaren på Ikea går minst sagt i kulörernas tecken. Från möbler, som det rosa sidobordet Hattåsen, till påslakanet som Murreva och Strandslummer med blomängsmönster av Emma Prowse. Även filten Skuggbräken bjuder på en stor dos färg.

På kuddarna och gardinerna Vildpersilja syns ett mönster av äpplen, fikonblad, ringlande murgröna, rosor, ringblommor och stockrosor, inspirerat av designerns dagliga promenader. 

– Jag ville skapa ett mönster som du inte tröttnar på efter några år. Det är tidlösa textilier som passar lika bra i en neutral inredning som i en mer färgstark miljö, säger designer Emma Prowse.


LÄS ÄVEN: Sommaren 2024 på H&M Home – se bilderna här!


Påslakansetet Strandlummer.
Kuddfodral Vildpersilja.
Möbelserien Salnö.
Möbelserien Fryksås.
Låda med lock, Tjena.

Belysning och naturmaterial

För den som letar efter belysning eller stämningsfullt ljus finns den batteridrivna LED-lampan Nödmast och lila ljusstaken Eldighet. Bland möbelserierna finns Frykås och Salnö där den sistnämnda består av möbler med mjuka, rund former i handvävd rotting.


LÄS ÄVEN: Ikea släpper flower power–kollektion inspirerad av 60- och 70-talet


Nyheterna släpps på Ikea och ikea.se.i juli.

Rulla till toppen