Så inreder du snyggt med en mindre budget

Att skapa ett snyggt och inbjudande hem behöver inte kosta en förmögenhet. Vi listar 6 smarta tips på hur du skapar en snygg stil hemma med små medel.

Inred snyggt med en mindre budget:


LÄS ÄVEN: 5 smarta budgetknep som lyfter inredningen 


1. Satsa på prisvärda prints

Gör ditt hem personligt genom att fylla väggarna med vackra motiv. Det finns många fina prints att välja bland på marknaden och på loppisar kan du fynda unika tavlor som sätter en personlig prägel på hemmet.

Foto Posterstore

2. Underskatta inte växter

Många gröna växter ger direkt ett snyggt och välinrett intryck. Det är dessutom toppen för inomhusluften! Be föräldrar eller kompisar om sticklingar eller håll utkik efter billiga växter på Tradera eller Blocket.

Foto Bloomingville

3. Fokusera på textilier

Textilier är det som gör att hemmet känns ombonat, ett smart drag är därför att fokusera på matta och gardiner.

Foto Rusta

LÄS ÄVEN: Budgetrenovera köket – 6 smarta tips


4. Addera levande ljus

Inget är så mysigt som levande ljus och allt du behöver är ett gäng värmeljus och värmeljusshållare. Eller varför inte använda ett gäng överblivna glasburkar. Tänk bara på att burken du använder inte bör vara smalare i halsen/öppningen än i botten, för att undvika olyckor. Blockljus i stearin kan också vara värda att satsa på då de har längre brinntid än de i paraffin.

Foto Granit

5. Hitta detaljerna på second hand och loppisar

En snygg inredning sitter i detaljerna, och det bästa är att du kan hitta både billiga och unika sådana second hand eller på loppisar. Ställen som Tradera och Facebook Market har mycket att erbjuda – här kan du hitta allt från fina krukor och ljusstakar till färg och tapet till en billig peng.

Foto Carina Olander

6. Måla om!

Färg gör stor skillnad i ditt hem! Glöm vita väggar och pigga upp väggarna med några av säsongens vackra färger. På byggvaruhus och exempelvis Rusta kan du hitta fina färger till ett bra pris.

Foto Rusta

LÄS ÄVEN: Så skapar du en lyxig inredning med en mindre budget


Rulla till toppen