Nu är det enklare att hitta konstverk online – konstnären berättar

Artportable är Nordens ledande marknadsplats för ny, spännande konst och där det är enklare än någonsin för att hitta unik konst, och för konstnärer att nå ut till en ny publik.

Vi är många som vill inreda våra hem med äkta konst, men att hitta det är inte det enklaste. Om man inte besöker Artportable vill säga.

En som säljer sin konst via dem är Nathalie Tsikritea, som vi fått en pratstund med.

Hon bor i den mysiga orten Borensberg i Östergötland. Till vardags jobbar hon som lärare och resterande tid som konstnär. Hon har målat så länge som hon kan minnas och får sin inspiration till konsten i naturen, men också av gamla byggnader och mytologier.

– Jag målar oftast utrotningshotade djur och ofta i städer, för att visa hur vi människor påverkar vår planet. Den senaste tiden har jag även fascinerats av surrealistisk konst, vilket syns i många av mina verk.

Nathalie Tsikriteas ”You and me”, 29x42cm.

År 2019 startade hon upp sitt egna företag som konstnär och har målat väldigt mycket sedan dess. I samband med detta startade hon också upp sin portfolio hos Artportable för att göra det lättare för eventuella köpare att hitta hennes konst, då det är få som köper verk direkt vid ett första besök på galleri eller liknande.

– Många behöver fundera lite innan de bestämmer sig för att köpa, så jag får oftast köpförfrågningar efter att jag exempelvis ställt ut på ett galleri eller liknande.

Nathalie Tsikriteas ”Chocolate break”, 14x21cm.

Nathalie har bland annat visat upp sina konst på olika evenemang, som till exempel Östgötadagarna. Hon har även ställt ut sin konst i Artportables showroom, tillsammans med tre andra konstnärer, och på Stockholm Fisk – och det var via Artportable hon fick chansen att göra det. De marknadsför också hennes konst i sina kanaler.

– Artportable delar ofta mina konstverk via Instagram och Facebook. Det är väldigt bra eftersom jag då når ut till ännu fler människor, som dessutom är konstintresserade, säger hon och fortsätter:

– Jag har förutom min portfolio hos Artportable förstås också egen Instagram- och Facebooksida och är medlem i en konstnärsförening. Det är viktigt att synas på flera platser för att kunna nå ut till så många som möjligt.

Nyfiken på att se Nathalies verk? Kika in hennes portfolio hos Artportable här.

Nathalie Tsikriteas ”Roll the dice”, 29x42cm.

Vi frågar vad Nathalie tycker är det allra bästa med Artportable.

– Det är att de erbjuder så många olika tjänster, och att man kan ringa och prata med dem om olika saker som rör konsten. De är väldigt tillmötesgående och trevliga!

Att konstnärer enkelt kan nå ut med sin konst tycker hon är minst lika bra som att det är så otroligt enkelt för de som vill köpa konst att hitta olika verk. Hittar man ett konstverk man vill köpa skickar man enkelt en köpförfrågan till konstnären. Vi frågar förstås om Nathalie själv köpt konst via Artportable.

– Inte ännu, men man vet aldrig i framtiden. Det finns verkligen så mycket fin konst, avslutar hon.

Är du konstnär och är nyfiken på att sälja din konst via Artportable? Läs mer på www.artportable.com/register

Vill du hitta ditt nya konstverk – kika in Artportables galleri här!

Hus & Hem har också en undersida där utvald konst från Artportable visas – du hittar den på: ”Hitta konst”.

Artportable finns även på Instagram: @artportable

Rulla till toppen