Perfekta sommardesserten – så gör du tiramisu med rabarber

Rabarbertiramisu är både gott och enkelt att göra. Här är receptet!

Rabarbertiramisu

4 port

Ingredienser:

400 g rabarber
1 dl vatten
100 g socker
1–2 tsk malen ingefära (kan uteslutas)

Mascarponekräm:

1 vaniljstång
50 g socker
2 pastöriserade äggulor
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
100 g savoiardikex
1 dl limoncellolikör
florsocker 

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i små bitar och skölj den väl. Koka med vatten och socker i ca 10 minuter till en kompott. Krydda med ingefära och låt svalna. 
  2. Mascarponekräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt mascarponen och blanda försiktigt. Vispa grädden tills den skummar och vänd ner grädden till en slät smet. Fördela rabarber­kompott, savoiardikex doppade i limoncello och mascarponekräm i lager i glas. Ställ i kyl några timmar. Sikta florsocker över före servering.
Rulla till toppen