Chefredaktörens favoriter just nu: ”Underbart motiv”

En somrig Muminmugg, ett snyggt pannkakslagg och stilren ljusstake. Karin Ohlsson-Leijon listar sina favoriter just nu!

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant just nu.


LÄS ÄVEN: Karin Ohlsson-Leijon listar trenderna och höjdpunkterna från designveckan i Milano


Karin Ohlsson-Leijons favoriter:

1. Marimekko x Samsung

Firandet av Maija Isolas 60-årsjubilerande mönster ”Unikko” fortsätter bland annat med ett samarbete mellan Marimekko och Samsung, som skapat mobilskal och fodral till hörlurar med det klassiska mönstret. Du hittar det här!

2. Sommarens Muminmugg

Säsongens nya Muminmugg heter ”Bärsäsong” och har ett underbart motiv där alla hjälps åt att plocka bär och sylta och safta, ca 299 kr, Moomin Arabia.Du hittar den här!

3. Högtalare med väska

Tillsammans med det syd­koreanska modeföretaget Ader Error har Bang & Olufsen bland annat tagit fram en speciell väska till den bärbara högtalaren ”Beosound A1”, som också lanseras i en limiterad special­utgåva i en blå kulör. Högtalare med väska, ca 3 700 kr, Bang & Olufsen. Du hittar det här!


LÄS ÄVEN: Designern Tricia Guild: ”Om du tvekar – titta på naturen!”


4. Ljusstake från Skultuna

Bernadotte & Kylbergs ljusstake ”Flwr” för värmeljus blev en stor succé när den lanserades för ett par år sedan. Nu kommer en ny, mindre variant för smalare ljus, som precis som
sin föregångare är inspirerad av blommor och blad och tillverkas av mässing. Ca 750 kr, Skultuna. Du hittar den här!

5. Snyggt pannkakslagg

Pannkakor stekta på gjutjärn blir särskilt goda, tycker jag. Den fina, lilla pannkakslaggen ”Arvet” är designad av John Andersson i samarbete med kocken Stefan Ekengren och vann tidigare i år Formex Sustainability Award. ”Arvet” kostar ca 699 kr, Lursta. Du hittar det här!

Rulla till toppen