Hus & Hem x Landfolk söker Sveriges finaste stuga – så tävlar du!

Har du en fin och mysig sommarstuga? Då kan du vara med och tävla om titeln "Sveriges finaste stuga"!

Förtjänar din sommarstuga titeln ”Sveriges finaste stuga”? Då är det kanske just din stuga vi söker! Allt du behöver göra för att vara med att tävla är att skicka in en motivering tillsammans med foton på din stuga via tävlingslänken här nedanför.

Om tävlingen

Tävlingen ”Sveriges finaste sommarstuga” anordnas av Hus & Hem tillsammans med det danska företaget Landfolk. Vinnaren får en unik möjlighet att synas i Hus & Hem och hos Landfolk, samtidigt som du erhåller titeln ”Sveriges finaste stuga 2024”.

Tävlingskriterier

Personlig inredningsstil, en stuga som harmonierar med naturen och en vacker utemiljö är några av de kriterier som juryn kommer att utgå ifrån när finalisterna ska utses.

Viktiga datum att hålla koll på:

7 maj–6 juni

Nomineringsprocessen pågår och du kan ladda upp dina foton och motivering hos Landfolk. Du gör det här.

7–14 juni

Juryn utser finalisterna – baserade på tävlingskriterierna.

15–27 juni

Omröstningen börjar! Var med och rösta fram din favorit och den stuga som du tycker förtjänar titeln ”Sveriges finaste stuga”.

27 juni

Vinnarens presenteras!

Nominera din stuga här!

Juryn

Karin Ohlsson–Leijon, chefredaktör, Hus & Hem

Karin är inrednings- och designjournalist med över 25 års erfarenhet i branschen. Hon har ett lika stort intresse för arkitektur och design som för personlig och hemtrevlig inredning. Karin bor i Stockholm och har även ett sommarhus i Stockholms skärgård.

Katarina Matsson, designjournalist

Katarina är journalist och författare och står även bakom designvarumärket Matsson Marnell. Sommarstugan har en särskild plats i hennes hjärta, särskilt eftersom hon ägnat många somrar i ett. Hon ser extra mycket fram emot att få se och inspireras av personliga och kreativa nomineringar till ”Sveriges finaste sommarstuga”.

Pernilla Wahlin Norén, arkitekt

Pernilla har en bakgrund inom arkitektur och har dessutom en stor hantverkskunskap. Hon ser sommarstugan som en unik tillflyktsort som dessutom är djupt förankrad i historiska traditioner. Pernilla älskar design inspirerad av naturen och som för tankarna till svensk sommar.

Cathrine k. Reimann, co-founder, Landfolk

Cathrines kärlek för fritidshus mynnade ut i Landfolk. Hon är övertygad om att kärnan i varje fritidshus ligger i dess förmåga att spegla ägarens personlighet och stil, något som bidrar till en inbjudande och oförglömlig atmosfär.

Om Landfolk

Landfolk, som grundades i Danmark 2021, är en plattform och ett community för handplockade fritidshus för uthyrning. Landfolk har vuxit på kort tid och erbjuder över 2 500 unika fritidsboenden i Danmark, Tyskland, Norge och nu även Sverige. Landfolk har ett stort fokus på design och anser att tillgänglighet till naturen och ett boende med personlighet och smarta, kvalitativa lösningar spelar en viktig roll i valet av fritidshus.

Nominera din stuga här!

Rulla till toppen