Chokladrutor med After Eight – superenkelt recept i långpanna

Baka supergoda och enkla chokladrutor med After Eight!

Chokladrutor med After Eight:

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • ca 25 After Eight

Servera med

  • lätt vispad grädde
  • färska bär

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa sist ner mjölet och den smälta chokladen.
  3. Klä en form som mäter cirka 20×20 centimeter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter i 175 grader. Ta ut formen och låt svalna någon minut.
  5. Lägg på After Eight-bitarna så att de täcker kakan. Sätt tillbaka kakan i ugnen cirka 1 minut.
  6. Skär kakan i rutor vid servering.

Receptet publicerades först hos Hemmets Journal.

Rulla till toppen