Så inreder du tidlöst och klassiskt – 5 knep

Att inreda tidlöst och klassiskt är både snyggt och hållbart – och det går att addera både färg och spännande former även i en klassisk inredning. Här tipsar vi om 5 knep för att lyckas med en tidlös stil!

Så inreder du tidlöst och klassiskt – 5 knep:

1. Neutral färgskala

Satsa på klassisk bas med färger som håller över tid, då minimerar du risken att tröttna samtidigt som det blir mer hållbart eftersom du slipper måla om ofta. Nyanser av vitt, beige, greige och grått samt grönt är tidlösa kulörer som håller säsong efter säsong.

Väggar, dörr och lister i kulören 12075 Soothing Beige. Foto Jotun

2. Hållbara naturmaterial

Möbler och inredning i naturmaterial håller länge och blir dessutom bara vackrare med tiden. Trä, sten och glas är bra material att leta efter när du ska köpa nytt eller fynda second hand. Tänk även på att välja trä från Sverige eller närliggande länder och undvika mörka ädelträslag.

Artilleriet X Tre Sekel Kitchen tillverkat av massivt trä från svenska skogar. Foto Artilleriet

3. Stilrena möbler

Precis som en neutral bas på väggarna ger en tidlös känsla så kan det vara en bra idé att satsa på stilrena möbler, om du är ute efter en stil som håller över tid. Vill du ändå ha möjlighet att hoppa på en trend kan du istället ta ut svängarna med hjälp av inredningsdetaljer och textilier.

Soffbordet Koku från Fogia. Foto Fogia

4. Håll nere antalet prylar

Vill du skapa en tidlös känsla hemma kan det vara en bra idé att rensa bland prylarna du har. Ett luftigt och lättstädat hem är både tidlöst och snyggt. Det betyder dock inte att hemmet ska kännas tomt och tråkigt – genom att satsa på väl valda möbler, detaljer och textilier som känns personliga blir hemmet både levande och inbjudande.

Blanda inredningsstilar och håll nere antalet prylar för en tidlös känsla. Foto Boråstapeter

5. Satsa på designklassiker

Vare sig det handlar om en möbel, vas eller lampa så har du mycket att vinna på att välja en designklassiker. En designklassiker håller generation efter generation och skulle du mot förmodan vilja göra dig av med din designklassiker har den ett bra andrahandsvärde på auktionsmarknaden.

Stolen Grand Prix av Arne Jacobsen. Foto Fritz Hansen
Rulla till toppen