Förändra köket med liten budget – 9 smarta tips

Att totalrenovera köket kan ofta bli en dyr och tidskrävande historia. Som tur är finns det många sätt att förnya köket till en billigare peng. Här listar vi 9 knep.

Att totalrenovera köket kan ofta bli en dyr och tidskrävande historia. För den som vill ge köket en uppdatering utan att det kostar skjortan finns det flera kreativa knep att ta till – här listar vi 9 sätt att förändra köket med en liten budget.

9 sätt att förändra köket med liten budget:

1. Måla köksskåpen

Ett effektivt och förhållandevis enkelt sätt att förändra köket är att måla om köksskåp och lådfronter. Är du noggrann med grundarbetet går det att lyckas med ett fint resultat själv. Det går även att lämna in luckorna för sprutlackering. Vill du ha en annorlunda känsla kan du låta skåpen och fronterna gå i olika färger eller i olika nyanser av samma kulör.

Foto Alcro

2. Byt handtag och beslag

Genom att byta ut detaljer i köket kan du skapa stor förändring. Ett enkelt sätt är att byta handtag och beslag på luckor och lådfronter – här finns det en uppsjö varianter att välja mellan.

Foto Picky Living

3. Leta efter begagnat

Vill du byta köksinredning men spara pengar är det en bra idé att leta efter begagnade köksskåp. Håll utkik på Blocket eller andra andrahandsmarknader, här finns ibland hela köksinredningar till försäljning som enkelt kan uppdateras med lite färg och nya beslag.

Foto Picky Living

4. Tapetsera en vägg

Förändra dina köksväggar med tapet! Det blir både ombonat och iögonfallande och är ett smart sätt att skapa stor förändring till en relativt billig peng.

Foto Boråstapeter

5. Måla om väggarna

Måla om väggarna i en vacker kulör som matchar dina befintliga köksskåp. Det blir garanterat en ny känsla i köket!

Foto Alcro

6. Sätt upp en vägghylla

Detaljerna gör som sagt större skillnad än man kan tro. En liten men fin förändring är att sätta upp en vägghylla där dina finaste köksdetaljer får plats att glänsa.

Foto Boråstapeter

7. Byt ut bänkskivan

En lite större förändring – men billigare än att byta ut hela köket – är att se över bänkskivan. En bänkskiva slits snabbt i ett kök och genom att byta den eller fräscha upp den gamla kan du förbättra helhetsintrycket avsevärt.

Foto Picky Living

8. Byt lamporna

Rätt belysning gör stor skillnad, det gäller även i köket. Men det handlar inte bara om det viktiga ljuset, lampans utseende är minst lika viktig för känslan i köket.

Foto Picky Living

9. Byt luckor men behåll stommarna

Foto Picky Living
Rulla till toppen