Så blir du av med myror i trädgården – 9 knep

9 tips för att bli av med myror i trädgården: LÄS ÄVEN: Växterna att undvika i trädgården – om du vill slippa mördarsniglar 1. Håll altanen ren Myror gillar drycker, kaksmulor och annat sött. Se därför till att hålla uteplatsen och andra ytor i trädgården rena och ta för vana att städa noga när du ätit…

9 tips för att bli av med myror i trädgården:


LÄS ÄVEN: Växterna att undvika i trädgården – om du vill slippa mördarsniglar


1. Håll altanen ren

Myror gillar drycker, kaksmulor och annat sött. Se därför till att hålla uteplatsen och andra ytor i trädgården rena och ta för vana att städa noga när du ätit utomhus.

2. Håll koll på buskarna

Bladlöss lockar till sig svartmyror. Har du buskar i närheten av uteplatsen eller huset är det en bra idé att trimma dessa – eller till och med ta bort.

3. Lokalisera boet

Ta reda på var boet finns. Titta under stenplattor i trädgårdsgången, under stora stenar eller i grästuvor i gräsmattan.

4. Kokande vatten

Om du häller kokande vatten i myrboet kommer många av myrorna dö omedelbart.

Har du tröttnat på myrorna vid uteplatsen eller i gräsmattan? Foto Sofi Sykfont

LÄS ÄVEN: 5 supersmarta husmorsknep för trädgården


5. Häll sand

Ett annat sätt är att hälla sand i myrboet. Det gör att det blir svårt för myrorna att fortsätta bygga boet. Du kan även gälla sand i fogarna mellan stenplattor.

6. Använd kanel, kaffesump eller peppar

Myror ogillar kanel, peppar, bikarbonat, bakpulver och kaffesump. Detta kan du strö ut i rabatter, krukor och runt uteplatsen för att hålla myror på avstånd.

7. Gör eget myrmedel

Du kan göra eget myrmedel! Allt du behöver är två paket jäst, en kopp socker och en kopp batten. Blanda alltihop och ställ ut till myrorna som kommer att dö av blandningen.

8. Använd myrdosor

Ett beprövat knep är myrdosor, som du kan ta till om inget annat fungerar.

9. Ta till vattenslangen

Myror gillar när det är torrt och ogillar väta. Har du problem med myror i gräsmattan kan du vattna den med vattenslangen. Det gör att myrorna sprids ut och till slut kommer myrorna tröttna och flytta vidare till torrare delar. Tänk på att du behöver vattna flera gånger om dagen, gärna området kring boet.

Har du stora problem med myror?

Har du stora problem med myror som även tar sig in i huset? Då kan enda lösningen vara att kontakta exempelvis Anticimex.

Rulla till toppen