Så skapar du en trädgård i klassisk stil – 6 tips

Vackra rottingmöbler, tidlösa växtsorter och slingrande gångvägar. Så här skapar du en trädgård i klassisk stil!

I en klassisk trädgård kombineras det traditionella med det romantiska – med hjälp av naturmaterial, ljus färger och traditionella växter. Här visar vi hur du gör för att lyckas med stilen!


LÄS ÄVEN: Så skapar du en romantisk trädgård – 7 knep för att lyckas


Så skapar du en klassisk trädgård – 6 tips

1. Utemöbler och material 

Inred med vita och beige trädgårdsmöbler i trä eller rotting. Komplettera gärna med nyanser av blått som accentfärg på kuddar och filtar.

Foto Plantagen

2. Gångvägar och trappor 

En viktig del i den klassiska trädgården är trappor och stigar. De bör vara väldefinierade, gärna med kantstenar eller låga häckar.

3. Säsongsanpassa 

Välj växter och blommor som avlöser varandra under säsongen, och som tål det Nordiska klimatet. Pelargoner är ett utmärkt val då de är riktiga klassiker och blommar vackert under hela sommaren.

4. Krukor

Att plantera i krukor passar stilen men gör det också enkelt för dig att möblera om och att ta in växter när kylan kommer.

Foto Plantagen
Foto Plantagen

5. Vatten

Svensk sommar vore ingenting utan bad. Vetter trädgården mot en sjö får du automatiskt känslan av sommaridyll. Har du däremot inte närhet till vatten kan du anlägga en damm eller sätta in en fontän för att skapa en trivsam atmosfär.

6. Estetik och funktion

Kombinera praktiska element såsom odlingsbäddar, segel över uteplatsen eller komposteringslösningar med estetiskt tilltalande design, för att forma en trädgård som är både vacker och funktionell.


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du en mysig uteplats


Foto Plantagen

Källa Plantagen

Rulla till toppen