Stylisten tipsar: Så skapar du en mysig uteplats

Med några enkla knep kan uteplatsen förvandlas till en mysig oas. Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av sina bästa tips för ett riktigt ombonat uterum.

Äntligen säsong för uteliv! Under sommarhalvåret tillbringar vi många timmar på uteplatsen och nu ska vi se till att det blir den bästa platsen hemma hos dig. Hus & Hems stylist Matilda Appelberg ger dig sina bästa knep för att skapa en ombonad uteplats.

5 tips för en mysig uteplats:

1. Satsa på sidobord

Sidobordet är en multifunktionell möbel och passar utmärkt för uteplatsen. Det kan agera snacksbord, soffbord eller en yta att dekorera med vackra blomsterarrangemang. Flyttas enkelt runt allt eftersom behoven ändras.

Utemöbler från Cane-line. 

LÄS ÄVEN: 8 fina sätt att inreda uteplatsen och balkongen


2. Stämningsfull belysning

Lampor är dekorativa detaljer på dagen och stämningshöjare på sena sommarkvällar med sitt mjuka sken. Du kan hänga ljusslingor mellan träden, ställa stora solcellslampor på ett sidobord eller smycka bordet med massvis av batteridrivna blockljus. 

Denna belysning hittar du på Rusta.

3. Utemöbler med färg 

Gillar du färg och inredning som tar för sig? Då ska du satsa på utemöbler med färg! Dovt mossgrön, kulört orange och trendig röd – det finns just nu mycket att välja på till din uteplats. Tillför ytterligare färg på dynor, krukor och blommor. För en färgstark men harmonisk uteplats, bestäm dig för några få färger som får ta mycket plats och addera sedan några accentfärger.

”Tio Easy Chair” kommer från svenska Massproductions och färgen ”Pure red” är en nyhet för i år. Pris 4 838 kr.

LÄS ÄVEN: 7 snygga och praktiska utekök för uteplatsen


4. Det sitter i detaljerna 

Det sitter i detaljerna! Bord, stolar och loungesoffan står på altanen och nu saknas det där lilla extra. Du uppnår den ombonade känslan när du inreder med kuddar, belysning, mattor, krukor och andra dekorationer. Mönstrade kuddar i härliga färgställningar är ett enkelt sätt att snabbt ge liv åt din uteplats.

Hos Chhatwal & Jonsson hittar du dessa kuddar.

5. Skapa rumskänsla ute

Stora trädäck är populära just nu men de kan vara svåra att få mysiga och ombonade. Ett knep att ta till är att skapa olika zoner med rumskänsla. Ge loungeytan en tydlig gruppering genom att rikta sofforna mot varandra och placera ett parasoll precis ovanför soffgruppen, och matbordet kan ramas in med hjälp av en stor matta. Och glöm inte grönskan, växter och blommor fungerar utmärkt som vackra rumsavdelare på uteplatsen.

Dessa produkter hittar du på Ikea. 

LÄS ÄVEN: Utomhusbelysning för uteplatsen – 8 fina idéer


Rulla till toppen