Ikea gör gaming lite snyggare och bekvämare – se kollektionen här!

Färgglada fåtöljer, pläd, musmatta och smart gamingstation. Nu gör Ikea gaming lite snyggare med nya kollektionen "Brännboll".

Möbler och inredning anpassad för gaming – i september släpper Ikea den nya kollektionen ”Brännboll”. Tanken med kollektionens tjugo produkter är att de ska hjälpa gamers att skapa en bekväm miljö framför skärmen – men som smälter in i hemmet när spelat är avstängt.


LÄS ÄVEN: Kika in hemma hos Ikeastylisten: “Familjen vet att jag vill ha det på ett visst sätt”


Kollektionen innehåller både möbler och olika förvaringslösningar, med tillbehör som är designade för att förbättra både gamingupplevelsen och vardagen i stort. Flera av produkterna har flera funktioner och kan flyttas runt och anpassas till olika utrymmen i hemmet.

– Med ”Brännboll” omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan. Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser, säger Philip Dilé, Product Design Developer på Ikea.


LÄS ÄVEN: Ikea släpper somrig och retroinspirerad kollektion – spana in bilderna!


Uppblåsbar stol

I fokus står olika slags sittmöbler, med ergonomiska stolar som är utformade för att passa olika gamingställningar. Däribland en uppblåsbar stol, en gamingstation utrustad med en vikbar bordsskiva, integrerad förvaring för PC-torn och kabelhantering, som kan förvandlas från en lekplats till en diskret förvaringsenhet.

Kollektionen innehåller även ett väggmonterat skåp, hjulförsedda sidobord och en multifunktionell korg som även fungerar som ett flyttbart fristående bord. Som komplement finns mindre tillbehör som musmatta, underlägg och pläd.


LÄS ÄVEN: 9 fina inredningstips för uteplatsen och balkongen


Inspirerad av sportvärlden

Med ”Brännboll” vill Ikea utmana den traditionella gamingdesignen och man tar avstånd från den typiska mörkare estetiken. Istället introducerar kollektionen livfulla färger och element inspirerade av streetsport.

– Fåtöljen är inspirerad av hur människor rör sig när de gamear och jag ville skapa en stol som aktiverar gamearen, för att förstärka interaktionen. Denna koppling mellan gamearen och spelet kan förhoppningsvis leda till en mer engagerande och uppslukande upplevelse, säger David Wahl, designer på Ikea.

Kollektionen ”Brännboll” lanseras på IKEA i september 2024.

Rulla till toppen