5 supersmarta husmorsknep för trädgården

I skafferiet och kylskåpet kan du hitta flera saker som gynnar trädgården. Här tipsar vi om 5 smarta husmorsknep att testa i vår och sommar!

Håll ovälkomna insekter borta, boosta rabatten och fixa eget gödsel från kaffebryggaren. Här listar vi fem husmorsknep för trädgården.


LÄS ÄVEN: Växterna att undvika i trädgården – om du vill slippa mördarsniglar


5 smarta husmorsknep för trädgården:

1. Kaffesump

Använd kaffesump som gödsel i rabatten! Sumpen innehåller mineraler, fosfor, kväve och kalium, något som gör att den passar extra bra som gödning. Torka först kaffesumpen genom att lägga den på tidningspapper. Därefter kan du strö sumpen i krukväxterna i rabatterna i trädgården, max fyra gånger per år. Har du pelargoner eller rosor i trädgården? Det är två exempel på blommor som gynnas av kaffesumpen.

Gödsla pelargonerna med kaffesump. Foto Blomsterfrämjandet

2. Äggskal

Lägg ut äggskal i rabatten! Varför? Det ger rabatten en boost av kalcium. Knepet används flitigt i rosenrabatterna.

3. Bakpulver

Visste du att bakpulver kan ge sötare tomater? Det är bara att gräva ner bakpulvret i jorden, cirka 4 matskedar per planta. Du kan även strö ut ett lager bakpulver i rabatten eller på uteplatsen för att hålla myrorna borta.

Äggskal i rabatten gynnar exempelvis rosenbuskarna. Foto Gett

4. Kanel

Ett annat sätt att bli av med ovälkomna myror är att strö ut kanel.

5. Kryddnejlika

Har du problem med getingar? Lägg kryddnejlika i en halv citron eller apelsin och ställ ut den på uteplatsen eller i trädgården.


LÄS ÄVEN: 8 växter som håller myggorna borta i sommar


Rulla till toppen