Gör vardagsrummet redo för våren – 8 fina idéer

Låt våren flytta in i vardagsrummet med hjälp av vackra kulörer, ljusa textilier och grönska. Här är 8 fina idéer att inspireras av.

Nu är det hög tid att välkomna våren i hemmet! Gör vardagsrummet redo för våren med hjälp av ljusa kulörer, luftiga textilier och grönska. Här är 8 fina idéer att inspireras av.

Gör vardagsrummet redo för våren – 8 fina idéer:

1. Ta in pasteller

Är det någon färgskala som är synonym med våren så är det pasteller. Byt ut mörka detaljer i vardagsrummet mot detaljer i ljusa nyanser av rosa, lila, grönt eller blått.

Foto Sofa Company

2. … eller säsongens starka kulörer

Den här säsongen bjuder på en mängd poppiga, starkare kulörer på allt från inredningsdetaljer till mattor och kuddar. Färg piggar upp och bidrar till en pigg vårkänsla i vardagsrummet.

Foto Beckers

3. Välj ljusa och luftiga textilier

Låt ljusa kuddfodral, tunnare plädar och skira gardiner flytta in för ett ljust och somrigt intryck. Vill du inte köpa nytt? Då kan det räcka med att helt enkekt plocka bort den mörkaste pläden eller kudden i soffan.

Foto Himla

4. Inred med vårkvistar

Plocka in naturen och fyll vasen på soffbordet med ett gäng vackra vårkvistar. Enkelt och fint! Tänk på att du bara får plocka kvistar från marken – annars brukar det finnas många vackra kvistar att köpa i närmaste blomsterbutik.

Foto Jotun

5. Fyll på med gröna växter

Gröna växter förhöjer inredningen i vardagsrummet året om, men vill du skapa en riktigt vårig och grönskande känsla kan det vara en bra idé att låta ytterligare ett par gröna växter få flytta in.

Foto Boråstapter

6. Inred med en somrig vas

Sprid vårkänsla i rummet genom att byta ut vasen på soffbordet mot en somrigare och mer färgglad variant.

Foto Broste Copenhagen

7. Byt till färgade ljus

Ett enkelt sätt att få in vårens färgskala i vardagsrummet är att byta de klassiskt vita ljusen mot ljus i säsongens trendiga kulörer.

Foto Esther & Erik

8. Uppdatera väggen

Har du många mörka tavlor eller prints på väggarna? Byt några av dem mot ljusare eller mer färgfyllda motiv!

Foto Bloomingville
Rulla till toppen