Feng shui-expertens bästa tips för mer harmoni hemma

Längtar du efter ordning och reda hemma? Här ger feng shui-experten sina bästa tips för ett mer harmoniskt hem.

Jannice Wistrand är inredningsdesigner och feng shui-expert. Här ger hon sina bästa råd för större harmoni och ordning och reda hemma.


LÄS ÄVEN: Bädda snyggt – här är 6 ovärderliga knep


Feng shui-expertens bästa tips för ett mer harmoniskt hem:

1. Rensa

Feng shui betonar vikten av att ha en ren och organiserad miljö för att främja en känsla av lätthet och kontroll. Gå igenom dina föremål regelbundet och bli av med det du inte längre behöver eller använder. 

2. Välj dina intryck

Dagligen utsätts vi för en mängd intryck via vår omvärld, så välj dina intryck med omsorg. Skapa en dold förvaring bakom skjutdörrar eller lådor för saker som inte tillför värde för dig. Lyft fram och exponera tingen som skapar skönhet för ögat, binder ihop inredningen och som ger dig själslig ro, kreativitet och produktivitet. 

Foto Elfa

3. Undvik överfyllda utrymmen

Undvik att tränga in för mycket i dina förvaringsutrymmen, såsom garderober, skåp och hyllor. För många saker samlade på en plats ger stagnerade energier, vilket kan ge en känsla av att man inte kommer till skott. 

4. Organisera efter färg och kategori

Gruppera liknande föremål tillsammans och använd färgkodning för att snabbt kunna hitta det du behöver. Varför inte organisera dina prylar och bokhyllan i färg? Tänk på att placera de mörkaste kulörerna längst ner och de ljusaste högst upp, för en känsla av frihet och rymd. 

Foto Elfa

LÄS ÄVEN: Skapa ett lättstädat hem – 9 inredningstips


5. Skapa en helhetsbild

Se till att skapa en helhetsbild med saker du tycker om och undvik att ha för mycket fokus på ett enda område när du organiserar ditt hem. Sträva efter att skapa balans i varje rum och varje förvaringsutrymme. Detta gynnar välmående i hemmet för människorna som lever där. 

Rulla till toppen