Så målar vi 2024 – 5 stora färgtrender just nu

Mjukt rosa, uppiggande gult och varma rogivande nyanser. Nu släpper Nordsjö nya färgpaletter – och Årets kulör 2024.

Skirt rosa, syrenlila, gult och jordiga nyanser som för tankarna till sten, jord och lera. Nu släpper Nordsjö tre nya färgpaletter – och lanserar årets kulör för 2024. Årets kulör, som har fått namnet Sweet Embrace, är en dov kulör inspirerad av mjuka dun och lätta kvällsmoln. Tanken är att den mjukt rosa nyansen ska bli en lugn och välkomnande bas i hemmets olika rum.

 – Förutom att vara en subtil och sofistikerad fristående kulör, står Sweet Embrace också som en solid grund för en mängd andra kulörer. Med utgångspunkt i denna mjuka, positiva rosa kulör har vi tagit fram tre kulörpaletter med nio kompletterande kulörer i varje familj som matchar Årets kulör, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö.

5 stora färgtrender 2024:

1. Rosa

Den rosa kulören står i fokus 2024. Måla hela rummet i en skir rosa nyans eller addera rosa på snickerier och dörrar.

Årets kulör 2024 från Nordsjö är döpt till Sweet Embrace – en rosa skir kulör.
Årets kulör 2024 från Nordsjö – Sweet Embrace.

2. Varma och jordiga nyanser

Vi längtar fortfarande efter en varm och jordig bas som ger oss lugn och ro. I paletten ”A warm colour story” kombineras nyanser av sten, jord och lera i varma nyanser som ger en inbjudande känsla.

Väggarna i vardagsrummet är målade i den mjuka varma kulören Countryside Villa och fönsterväggen lyfts fram av kulörerna Autumn Walks, Mild Mocha och Toasty Grey.
Väggarna är målade med kulören Continental Tile, taket med African Glow och dörrarna med Sweet Embrace.
Här syns kulören Mild Mocha tillsammans med Sweet Embrace.

3. Grönt och blått

Vi fortsätter att ta in naturen i våra hem! Ett sätt att göra det på är att måla väggarna i grönt eller blått. Nordsjös nya palett ”A calm colour story” är inspirerad av nyanser som går att hitta i skogen och havet, tanken med kulörerna är att de ska skapa en subtil och lugn känsla i hemmet.

Väggen är målad i Fresh Foliage och köksluckorna i Mountain Ridge.
Kulörerna Mountain Ridge och Rich Navy. På dörrar syns Årets kulör Sweet Embrace.
Basen är kulören Sweet Embrace och övriga kulörer Fresh Foliage och Steamy Waters.

4. Syrenlila

Syrenlila kom smygande redan under 2023 – men nu är det dags för den vackra kulören att ta ännu mer plats. Allra helst i en pastellig och lugn nyans.

Paletten ”An uplifting colour story” för bland annat tankarna till blommande ljuvliga syrener. I bild syns kulörerna Wild Wonder, Sweet Embrace, Sparkling Versailles, Intense Montpellier, Vibrant Yellow, Taupe Twist och Lilac Shadow.

5. Gult

Vi vill ha mer glädje och positivitet i våra liv! Är det någon kulör som symboliserar just det så är det gult. Nordsjös palett för 2024 bjuder bland annat på den gula kulören Intense Montpellier.

Gul vägg målad i kulören Intense Montpellier.
Rulla till toppen