5 inredningstrender 2024 – läs redaktionens spaningar

Det nya året bjuder på inredningsglädje och fantasifulla miljöer. Låt dig inspireras av fem av de starkaste trenderna 2024.

5 trender 2024:


LÄS ÄVEN: Så målar vi 2024 – 5 stora färgtrender


1. Mintgrönt

En frisk, lite pastellig mintgrön ton syns här och där i årets nya inredningar. Den mintgröna nyansen känns vårfräsch och ger en pigg känsla. I kollektionen ”Ambiance” ingår bland annat kulören ”Glowing Abisko”. Övriga färger i bild är ”Mountain Ridge” och ”Green Tea”, från Nordsjö.

Foto Nordsjö

2. Ta in naturen

Inredning som för tankarna till naturens färger och former fortsätter att inspirera. Vi låter även den faktiska naturen i form av gröna växter få en allt större plats i våra hem, något som företaget Hasselfors Garden ger exempel på. Skapa vackra gröna rum med växter i krukor, amplar och odlingslådor. När ljuset återvänder är det extra lockande att inreda med frodiga växter. 

Foto Hasselfors Garden

3. Mixat med mönster

Mönster av olika slag, i olika färger och på olika material – och allra helst blandade med varandra. Den här trenden är ingenting för fegisar och ger oändliga möjligheter till snabb förändring genom att blanda på nya sätt. En plats att inspireras av är Proper Hotel i Austin, Texas, där mönstermixen präglar miljön på ett lekfullt sätt. Hotellet ingår i Design Hotels, designhotels.com.

4. Taktapet

Vi har sett trenden med målade eller tapetserade tak ett tag, men nu kommer den på allvar och det finns mycket roligt man kan göra med ett rum när man inte begränsar mönsterglädjen till väggarna. Boråstapeter har precis lanserat kollektionen ”Ceiling Collection” med 12 tapeter som är specialdesignade för just taket. Här har man låtit tapeten ”Tree Canopy” täcka både väggar och tak.


LÄS ÄVEN: Så inreder vi våra kök nästa år – 6 kökstrender 2024


Foto Boråstapeter

5. Statement-golv

Att låta golvet få starka uttryck med mönster, färger och material är en tydlig trend. Det kan handla om att måla golven eller lägga in mattor eller plattor i olika färger och mönster för att skapa liv. Företaget File Under Pop har mängder av plattor och använder dem gärna till att skapa vågade mönster, som här i ett badrum. Golvet är lagt med glaserade keramikplattor i olika färger.

Foto File Under Pop

LÄS ÄVEN: 8 lättskötta växter – för dig som är lite lat


Rulla till toppen