Missa inte Trädgårdsdagen 2024: ”Det är en magisk plats”

Anneli Runesdotter Nickel är trädgårdsansvarig på Norrvikens Trädgårdar och en av dem du möter på Hus & Hems trädgårdsdag den 12 maj. Vi fick möjlighet att ställa några frågor.

Den 12 maj är det åter igen dags för Hus & Hems trädgårdsdag i vackra Norrvikens trädgårdar. Här möter vi Anneli Runersdotter Nickel, som kommer att bjuda besökarna på en resa resa i tid och rum. Boka din biljett här!

Vad är det som är unikt med Norrvikens trädgårdar?

– Det är hela platsen! Parken ligger på en magisk platå mellan Hallandsåsen och havet. Oavsett vartåt du tittar finns det en vacker vy. Vare sig det är i någon av stilträdgårdarna, skogsslingan eller i orangerierna 

Har du någon egen favoritträdgård (i Norrvikens trädgårdar)?

– Det är svårt, men jag tror att den japanska trädgården är min favorit. En speciell plats där man står omringad av stora katsuror, tulpanträd och vresbokar. Då känner jag vördnad …

Japanska trädgården.
Japanska trädgården.

Vad kan man förvänta sig om man kommer till Norrviken den 12 maj?

– Utöver ett spännande program så är ju våren igång och Norrvikens alla blommande lökar, buskar och träd ger en vacker upplevelse av en ljuvlig årstid – speciellt om vädret är med oss!

Kan du berätta något om vad du kommer att prata om på trädgårdsdagen?

– Jag kommer att berätta lite om Norrvikens grundare, Rudolf Abelin och även Tor Nitzelius, som varit verksam och viktig för Norrviken. Årets tema är äventyr och jag kommer att bjuda med besökarna på en resa i tid och rum i dessa och andra växtjägares spår.

Vilket är ditt bästa odlingstips för nybörjare?

– Att våga! Ta reda på och inspireras av andra men våga prova och testa själv! Ibland igen och igen. Man kan läsa hur mycket som helst ,men om man inte själv gör så konsoliderar man inte sin kunskap. Övning ger mästare och ingen blir trädgårdsmästare på en dag.

Rulla till toppen