Så stylar du kökshyllan – 10 inspirerande tips

Den här säsongen gör kökshyllan storstilad comeback. En hylla som kan stylas på en mängd olika sätt beroende på vilken stil du är ute efter. Behöver du inspiration på vägen? Här är 10 smarta stylingtips!

Kökshyllan är knappast något nytt påfund, men på senare tid har den kanske mest synts i sommarstugan på landet. Nu är det högt tid för kökshyllan att göra comeback i våra hem och förutom att fylla den med tallrikar, muggar och glas så får den gärna dekoreras med mer oväntade detaljer. Här är 10 snygga sätt att styla kökshyllan på. 

Så stylar du kökshyllan – 10 fina tips:

1. Belysning

Låt en vacker lampa ta plats bredvid skålar, vaser och kryddor. Den här lampan från &Tradition är sladdlös och laddas med usb-kabel, vilket gör att du kan flytta runt den som du vill på hyllan.

Foto &Tradition

2. Böcker

Böcker är ett enkelt sätt att göra kökshyllan mer personlig och göra att den känns som en del av hemmets övriga inredning. Dekorera med kokböcker som du älskar eller vackra coffee table-böcker som sticker ut.

Foto Boråstapeter

3. Gröna växter

Ett enkelt sätt att skapa liv i kökshyllan är att styla den med gröna växter. Det är även en perfekt plats för färska kryddor!

Foto Søstrene Grene

4. Skulpturer och konst

Matcha ditt övriga porslin med en vacker skulptur i trä eller sten.

Foto House Doctor

5. Färgstarka detaljer

Vill du ha in mer färg på hyllan men sakna färgstarkt porslin? Måla kökshyllan i en stark kulör eller införskaffa burkar i roliga färger.

Foto Hay

6. Torkade blommor

Sätt en mer romantisk prägel på hyllan med hjälp av torkade blommor, som gärna får samsas med porslin i grönt, vitt och andra naturinspirerade toner.

Foto Boråstapeter

7. Korgar

Öppen hylla i all ära, men en del prylar kan det vara skönt att slippa vila ögonen på. Dölj de små köksprylarna med hjälp av fina korgar i rotting eller sjögräs.

Foto House Doctor

8. Krokar

Gillar du den klassiska stilen? Investera i en kökshylla med krokar eller addera krokar på en hylla som du redan har, där du sedan kan hänga dina favoritkoppar i en fin rad bredvid varandra.

Foto Boråstapeter

9. Blanda material

Skapa en fin dynamik genom att styla hyllan med kontraster och olika typer av material – blankt med matt, flätat naturmaterial med mässing och trä med sten.

Foto Bloomingville

10. Glasburkar

Har du samlat på dig ett gäng glasburkar med lock? Lyft fram dem i ljuset och fyll dem med allt från havregryn till nötter. Vill du hellre ha torrvarorna i skafferiet? Fyll några burkar med torkade blommor, stenar eller andra fynd för en fin dekoration.

Foto Bloomingville
Rulla till toppen